portfolio: dutch icons revisited “the dutch + tulip bulbs”

the dutch en tulpen.

in 2017 stonden de meeste van onze eetinspiraties in het teken van een groter project, nl. ‘dutch icons revisited‘.

gedurende dit jaar hebben we iedere 2 tot 3 maanden ‘n andere groep hollandse iconen onder de loep genomen en vertaald naar eetbare verhalen voor op het bord.

aangezien “the dutch” en tulpen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, was het een MUST om een aantal bijzondere verhalen over en met tulpen te vertellen. 

op de foto.

  • een detail van één van de gerechten waarin de hoofdrol is weggelegd voor de tulpenbol.
  • in het gerecht hebben we met 2 soorten bollen gewerkt, en met 4 verschillende bereidingswijzen: gemarineerd, gefrituurd, crumble, en een puree. 
  • de andere ingrediënten: kastanje en aardpeer. 

de smaak.

  • by the way, een gefrituurde tulpenbol heeft een textuur vergelijkbaar met kastanje en roept ook kastanjesmaak op.
 

Comments are closed.