een ik wil niet opgeprikt zitten kerst

op 2e kerstdag organiseert de culinaire werkplaats een bijzondere eetspecial: namelijk  ‘een ik wil niet opgeprikt zitten kerst’; een interactief kersteten voor mensen zonder zitvlees. meer…

 

zin in pakjesavond, maar niet in sinterklaas?

vier je geen sinterklaas, maar… heb je wel zin in ‘n pakjesavond??? dan ben je bij ons aan het juiste adres. op 5 december hebben wij een bijzondere eet.special: ‘pakjes à la carte’: schrijf ‘n gedicht, schuif aan, maak ‘n keuze uit onze eetpakjes, en draag voor uit eigen werk of mooi werk van anderen!!  ook wij zullen af en toe een aantal rijmwoorden declameren.

wil je aan deze ‘poëtische’ eetpakjesavond deelnemen?

meer…

 

ontpopfestival & workshops broodbakken

op 22 november a.s. wordt voor de 2e keer het ontpopfestival gehouden in het machinegebouw op het westergasterrein. het is een jongerenfestival dat in het teken staat van duurzaam genieten en wordt georganiseerd door Nivonjong

het programma is erg interactief. er staan allerlei soorten workshops op de agenda. ook zijn er verantwoorde snacks en  is er muziek. het festival begint om 15.00 uur en duurt tot 20.00 uur. meer…

 

alles wat je van ver haalt is lekker: wat is er te doen?

zondag 9 november 2008 staat dit thema van de westerparkse zondag centraal in onze werkplaats. we dagen je uit na te denken over ‘wat is ver’ en ‘wat is lekker’ in de context van je eten. wat hebben we allemaal voor je in petto: meer…

 

choco.choc: alleen voor de gevorderde chocolade eter

Sorry, this entry is only available in nl.

 

de culinaire werkplaats & het vt wonenhuis

van 30 september – 5 oktober 2008 is het weer woonbeurs in de rai geweest.

zoals ieder jaar heeft vt wonen daar ‘n woonhuis. wij vinden het leuk om jullie te melden dat een gedeelte van onze eetcollectie ook ‘n plaatsje heeft gekregen in het VT wonen huis.

de bezoekers van de woonbeurs kunnen niet alleen kennismaken met ons eet.goed van onze kook- & eetwerkplaats.

maar zij krijgen ook ‘n impressie k van het vrije werk dat marjolein tussen de bedrijven door maakt in haar textielwerkplaats.

kortom, een gedeelte van de culinaire werkplaats bivakkeert ‘n weekje in de RAI.

marjolein.

 

nationale clubactie: julia & emma

woensdag 24 september gaat de voorbel van nummer 10.

daar staan 2 jongedames: julia en emma. zij vragen of ik belangstelling heb voor loten van de nationale grote clubactie. natuurlijk heb ik dat. ik verwijs de jonge dames door naar nummer 6, waar eric en danielle zwarte pasta aan het draaien zijn. dat is namelijk erg leuk als je drie voordeuren hebt-zoals wij-. drie voordeuren betekent 3 huisnummers…. je kunt dan steeds iedereen naar ‘n ander adres doorverwijzen…

enige tijd later wandel ik via de binnenplaats naar nr 6, en wat schetst mijn verbazing: julia en emma staan pasta te draaien en allerhande zaken te proeven van onze mee.eetkaart.

1 ding kan ik jullie verzekeren. ik hoor bijzonder vaak dat de hedendaagse jeugd geen weet heeft van eten, maar deze 2 jonge dames hebben hun smaakpapillen op de juiste plaats zitten. herkennen allerlei smaken, ook zijn ze goed thuis in de wereld van granen. gort, gierst, bulgur en veel andere ingrediënten hebben geen geheimen voor deze twee meiden!!!!

er bestaan dus degelijk meiden die van alles weten over lekker eten, er is dus hoop!!! en zoals altijd geldt weer: niet iedereen over 1 kam scheren.

marjolein.

 

kijk op de wijk, westerpark

op zondag 14 september waren we op 2 lokaties aan het werk.

eric verzorgde rondleidingen op onze werkplaats in verband met Inside Design Amsterdam 2008. marjolein, daniëlle en johan stonden met ‘n kookunit en werkbank plus lekkere hapjes op de informatiemarkt van Kijk op de Wijk. zij hebben voorbijgangers o.a. getrakteerd op abrikozenballetjes gerold in zwart sesamzaad en gemarineerde olijf-pure chocolade parels. onze pesto van zwart sesamzaad, de tomatensambal, en piccalilly van seizoensgroenten konden niet aangedragen worden.

we hebben veel mensen blij kunnen maken met het feit dat al dit lekkers niet alleen bij ons te koop is, maar dat je dit ook bij ons kunt leren maken.

jammer was het dat we ‘n aantal mensen niet goed te woord konden staan omdat het op bepaalde momenten erg druk was bij onze kraam. ‘n ander pijnlijk punt was dat wij pas na zo’n 2,5 uur stroom kregen, waardoor onze kookperformance enigszins in het water viel.

anyway, volgend jaar nieuwe kansen met ‘n nieuwe opzet die we reeds hebben afgekaart met SVP.kunst.

marjolein.

 

inside design amsterdam 2008 (elle wonen)

meer…

 

1e recensie: NL20

Sorry, this entry is only available in nl.

 
Next Page »

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

Sometime next year we will be publishing a book about this unique place.

 eric meursing