februari 2012: project simply red.

cocktail: pantone 032 EC: essencein het project simply red zijn we op zoek gegaan naar de essentie van de kleur rood.

bloedrood, kersenrood, wijnrood, tomaat rood, bordeauxrood, signaalrood, steenrood ……

de associaties en de emoties die de kleur rood oproept variëren van liefde en vruchtbaarheid, warmte en vreugde tot macht, geweld, gevaar en alles wat verboden is. kortom, rood is ‘n betekenisvolle complexe kleur. meer…

 

april 2012: zaterdagmiddag.treats

wil je graag kennismaken met de culinaire werkplaats, maar heb je geen tijd voor onze uit 5 gerechtjes bestaande eet.inspiratie dutch landscapes. grijp dan nu je kans.

iedere zaterdagmiddag in april 2012 kun je kennismaken met de kijk van de culinaire werkplaats op de hollandse keuken. we hebben ‘n aantal bijzondere zaterdagmiddag.treats voor je in petto. deze keer hebben we ‘t eten voorzien van ‘n prijskaartje, aangezien sommige gasten moeite hebben met het ??,?? prijskaartje dat aan onze eetinspiraties hangt.

zaterdagmiddag.treats meer…

 

2 mrt – 14 april 2012: hollandse landschappen

van maart t/m juni 2012 staat er bij de culinaire werkplaats ‘n drieluik op de agenda, waarin landschappen & architectuur de inspiratiebron vormen. dit, omdat we vorig jaar zo ontzettend veel plezier beleefd hebben aan dit thema. in maart bijten we de spits af met hollandse landschappen II.

we starten met ‘n eet.cocktail drentse heide, daarna laten we je kennismaken met de overheerlijke smaak van hollandse weilanden en limburgse heuvels, tot besluit staat er stedelijk gebied op de kaart en als finishing touch mag ‘n polderlandschap niet ontbreken.

met andere woorden: al eens hollandse landschappen gegeten? van 2 maart t/m 14 april 2012 laten we je wandeling maken op je bord en maak je kennis met de avontuurlijke smaken van holland. vol trots presenteren wij de eetinspiratie ‘hollandse landschappen’; in 5 gerechten maak je kennis met ‘n kant van het hollandse landschap die je vast en zeker nog niet kent. er staat overigens ‘n regelmatig wisselende selectie van gerechtjes op de kaart.

meer…

 

zin in ‘n kruidig pasen?

spicy easter eggs chinese style, kruidige paaseieren chinese stijl

zin in ‘n spectaculair en kruidig gekookt eitje met pasen? maak dan eens voor ‘t paasontbijt of -brunch gemarmerde eieren chinese stijl in frisse natuurlijke kleuren, zoals rood, geel of groen, en met kruidige smaakcombinaties. dat ziet er niet alleen prachtig uit, het geeft ‘n extra smaakboost aan het alom bekende gekookte eitje, oh ja… ‘t kost niet eens zoveel extra werk.

hierna eerst de werkwijze, daarna volgen per kleur de ingrediënten. meer…

 

2 mrt t/m 7 juli 2012: landschappen & architectuur

toe aan ‘n verse portie inspiratie? schuif dan tussen 2 maart en 7 juli 2012 aan voor één van onze drie eetspecials die in het teken staan van landschappen & architectuur. we bijten de spits af met de eetinspiratie hollandse landschappen, vervolgens maken we ‘n uitstapje naar tuinarchitectuur en last but not least hebben we stedelijk landschap & architectuur voor je in petto. gedurende deze periode werkt marjolein aan ‘n expositie  rondom tafellandschappen, en ‘n artikel over de relatie food  & architecture en vice versa. meer…

 

maart 2012: life is precious

begin dit jaar heeft marjolein een plezierig interview gehad met kiyomi yui, journaliste, die schrijft voor de japanse glossy precious.

klik op bijgaande link voor het interview: life is precious in pdf format

 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

Sometime next year we will be publishing a book about this unique place.

 eric meursing