‘t nederlands landschap in 5 gerechten

in maart 2012 hebben wij met de eetinspiratie hollandse landschappen ‘t startsein gegeven voor ‘t drieluik landschappen & architectuur dat vanaf maart t/m begin juli 2012 centraal staat in ons onderzoeksproces naar nieuwe smaken, combinaties, nieuwe texturen, nieuwe manieren of vormen van eten. meer…

 

apple-pie-on-a-stick

apple-pie-on-a-stick in opdracht gecreëerd voor de vending machine van de shop van ‘t nederlands paviljoen @ de wereldexpo 2012 in zuid korea.

‘t lekkerst met ‘n topping waarin speculaaskruiden zijn verwerkt. zeg nou eerlijk, wat is ‘n hollandse appeltaart zonder aziatische specerijen.

 

20 april t/m 9 juni 2012: tuin landschappen

wegens succes verlengd t/m 9 juni 2012

alle tuinliefhebbers en culinair avonturiers opgelet! altijd al eens je tanden willen zetten in ‘n rotstuin of ‘n japanse tuin? of ga jij juist watertanden van ‘n stukje schaduwtuin? meer weten, schuif dan aan voor de eetinspiratie garden landscapes, onderdeel van het 3-luik landschappen & architectuur.

vanaf 20 april a.s. laten wij de hollandse landschappen achter ons en stappen we over naar de inspiratiebron tuinlandschappen & -architectuur. we hebben 5 tuinontwerpen geselecteerd: ‘n schaduwtuin, ‘n rotstuin, ‘n daktuin, ‘n japanse tuin, en ‘n natuurtuin.  de meest in het oogspringende details hebben we vertaald naar 5 foodscapes voor op ‘t bord.

meer…

 

3 mei 2012 op weg naar wereldexpo zuid korea

binnenkort opent de wereldexpo 2012 in zuid korea. ‘t  food & beverage en hospitality concept  van ‘t holland paviljoen is van de hand van DVP China Eventmarketing, dat ook verantwoordelijk is voor ‘t venue management en de shop van ‘t paviljoen. de culinaire werkplaats heeft in de afgelopen periode met veel plezier en in nauwe samenwerking met ‘t team van DVP China Eventmarketing gewerkt aan ‘n hierop aansluitend food design dat in het teken staat van water & land, uiteraard vanuit ‘n hollands perspectief. er zijn 2 eetinspiraties c.q. food experiences ontwikkeld plus ‘n aantal food items voor de shop van ‘t holland paviljoen. de catering wordt verzorgd door ‘n lokale partner, namelijk ‘t Holiday Inn Gwanju.

de wereldexpo 2012 vindt plaats in yeosu (zuid korea) en is geopend van 12 mei t/m 12 augustus 2012. het centrale thema van deze wereldexpo is: “The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities“.

wij vertrekken 3 mei a.s. richting zuid korea voor de voorbereidende werkzaamheden en de openingsdag van het holland paviljoen. op 14 mei reizen we af naar china voor ‘n ander food gerelateerd project.

let op: het restaurantgedeelte van de culinaire werkplaats is van 3 /m 20 mei a.s. gesloten.

vanaf 25 mei a.s. staat de deur bij de culinaire werkplaats weer als vanouds voor je open en ben je meer dan welkom om aan te schuiven voor de eetinspiratie van dat moment: ‘garden landscapes.

 

mee.eten: wat is er te eten?

new luxuries

aan de hand van regelmatig wisselende inspiratiebronnen zijn wij op zoek naar nieuwe smaken, nieuwe combinaties, nieuwe texturen, nieuwe manieren van eten & drinken, etc.

‘n thema vertalen wij naar zogenaamde eetinspiraties, eetverhalen op ‘t bord. je kunt bij ons aanschuiven voor 3 verschillende eetinspiraties.

tijdens weekenden van een nationale feestdag of een andere belangrijke dag kan het voorkomen dat we ‘n limited edition eetspecial bedenken en maken.

REGULAR eetinspiratie

  • bestaat uit 5 eetverhalen
  • 3 x hartig en 2 x zoetig
  • voorafgegaan door ‘n sneak peek, een bite die iets onthult over het thema waaraan wij werken.
  • € 47,50 per persoon.
  • m.i.v. augustus 2018: € 49,50 per persoon.

POSH eetinspiratie

  •  7 eetverhalen
  • 4 x hartig en 3 x zoetig
  • voorafgegaan door ‘n sneak peek, een bite die iets onthult over het thema waaraan wij werken.
  • € 67,50 per persoon.
  • minimaal 1 dag van tevoren boeken.

VIP of UBER POSH eetinspiratie

  • 7 eetverhalen
  • 4 x hartig en 3 x zoetig
  • voorafgegaan door
    • ‘n thema gerelateerde cocktail
    • flatbread met ‘n dip of topping
  • spoom
  • een persoonlijke tour door onze art space voor food art + design: ‘The Storage Room’ + ‘n aantal eetervaringen
  • en ‘n boekje of ‘n andere verrassing
  • € 97,50 per persoon.
  • minimaal 1 dag van tevoren boeken.

indicatie van de thema’s 2018

  • dec 01, 2017 – jan 14, 2018 (excl. dec 31: zie 1 day only eetspecials)
    • eetinspiratie typical dutch?ervaar ‘n selectie van typisch hollandse aangelegenheden en gewoonten samen met de typische hollandse smaken van de feestelijke decembermaand.
  • jan 18 – march 18, 2018
    • eetinspiratie fake or real?: in deze eetinspiratie onderzoeken we de dunne lijn tussen puur, echt en fake. 
  • march 22 – may 27, 2018
    • eetinspiratie flower powerervaar de bijzondere relatie van nederland met bloemen. 
  • june – july 2018
    • eetinspiratie rising sun. een ode aan het leven en werken van vincent van gogh.
  • aug – sept 2018
    • eetinspiratie golden age. ervaar een selectie van highlights uit amsterdam tijdens de hollandse gouden eeuw.
  • oct – nov 2018
    • eetinspiratie ‘retro revisited’. tijdens deze eetinspiratie nemen wij je mee een “retro met een twist” tour.
  • dec 2018 – jan 2019
    • eetinspiratie sign of the time. wat worden de nieuwe luxes in de nabije toekomst?

eetspecials 2018 (5 gangen).

  • 13 mei 2018: 
    • 1 day only eet special: say it with …. flowers? trakteer je moeder op ‘n boeketje eetverhalen.
  • 24-25-26 december 2018:
    • kerstspecial home alone? voor de kerstspecial laten wij ons inspireren door ‘n aantal ‘klassieke’ kerstfilms.
  • 31 december 2018: 
    • new year’s eve special – a one night only. in deze eetspecial laten we een aantal trending topics uit 2018 de revue passeren, en … 

eetallergieën of andere eetongemakken.

  • eet je glutenvrij, halal, lactosevrij, of loop je met ‘n boog om noten heen. laat het ons tijdig weten s.v.p. 1-2 dagen van tevoren,
  • bij meerdere allergieën of eetongemakken s.v.p. 7 dagen van tevoren.

keuze voor ingrediënten, producten of leveranciers

  • naast smaak en inspiratiebron bepalen minimaal 2 van de volgende criteria onze keuze voor ingrediënten, producten of leveranciers: diervriendelijk, kleinschalige of biologische teelt, fairtrade, direct trade, seizoen, afstand, en/of persoonlijke gezondheid.
 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

Sometime next year we will be publishing a book about this unique place.

 eric meursing