nov 23, 2014: chocomania @ SLA zuidas

chocolab chocomania @ sla zuidas amsterdam

op uitnodiging van nina pierson, mede-eigenaar SLA (‘n keten van eigentijdse saladebars), heeft de culinaire werkplaats ‘n chocolab verzorgd met ‘n focus op pure & rauwe chocolade.

op ‘n zonnige zondagmiddag 23 november 2014 zijn wij op weg gegaan naar SLA zuidas amsterdam. precies op ‘t moment dat wij klaar waren met alle voorbereidingen druppelden ‘n groot aantal enthousiaste deelnemers voor chocomania binnen.

aangezien ‘n chocoladereep niet zomaar in ‘t winkelschap belandt, zijn we gestart om in vogelvlucht de lange weg van ‘bloem aan ‘n cacaoboom tot ‘n mooi verpakt reep chocolade‘ te vertellen. na dit verhaal stond er ‘n tasting van 5 verschillende pure/rauwe chocolades op ‘t programma.
vervolgens hebben de deelnemers in de keuken de tasting voorgezet. bij deze tasting stonden verschillende chocolade texturen en combinaties centraal. in ‘n demo heeft eric laten zien hoe ‘t tempereren van chocolade werkt, evenals ‘n aantal eigentijdse technieken.

de middag hebben we afgesloten met ‘n groente chocolade gerecht.

het was ‘n middag die voorbij vloog, met veel vragen, veel discussie en veel proeven.

 

Comments are closed.

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com