portfolio: exploring the versatility of freekeh for artisan grains.
op 19 februari 2015 hebben wij in opdracht van artisan grains een demonstratie verzorgd om een groep food bloggers te laten kennismaken met de veelzijdigheid van freekeh.
freekeh. is ‘n zogenaamd green wheat. ‘n tarwegraan dat wordt geoogst op het moment dat het nog jong en groen is. freekeh heeft dan ook een hogere voedingswaarde vergeleken met reguliere tarwegranen. na de oogst worden de granen licht geroosterd, wat een nootachtige en unieke iets rokerige smaak geeft. naast ‘t feit dat greenweath freekeh bordevol mineralen, vitaminen en eiwitten zitten, heeft het ‘n bijzonder aangename textuur en bite.
de granen hebben een kooktijd van circa 15 minuten.
de vraag. bedenk ‘n aantal gerechtjes, die:
- de veelzijdigheid van greenwheat freekeh voor het voetlicht plaatsen
- makkelijk thuis te maken zijn
de demonstratie. wij hebben ‘n groot aantal gerechtjes bedacht, waaruit we de volgende selectie voor de greenwheat freekeh demonstratie hebben gemaakt:
- mocktail met aardbei en freekeh
- freekeh broodjes met humus
- hartige en zoetige freekeh kroketjes
- nasi van freekeh
- bonbons met ‘n vulling van freekeh + rood fruit
- granola freekeh – pure chocolade reep.
‘n aantal recepten. publiceren we in de 2e helft van maart op deze website.
deze demonstratie is in samenwerking met pr specialist kroon op het werk.