eetbare trouwjurk van rabarber”papier”
op de foto ‘n eetbare trouwjurk van rabarber “papier” met ‘n aantal bloemen van melk.
food = fashion.
- ons motto is al ‘n groot aantal jaren food = fashion wegens verschillende redenen.
- dit is ook één van de redenen waarom wij meestal tijdens amsterdam fashion week op mode geïnspireerde eetinspiraties bedenken en maken. de ene keer staan er modetrends op ‘t menu, en ‘n andere keer vertalen we ‘t werk van nederlandse modeontwerpers naar ‘n eetbare vorm.
taste the unwearables.
- ons materiaal bestaat voornamelijk uit eetbare ingrediënten en producten. in ons werk en met onze projecten proberen we zoveel mogelijk food waste te voorkomen, ook letten we o.m. op food miles, seizoenen, dier vriendelijkheid, gezondheid.
- en…. op ‘n dag stond marjolein voor haar kledingkast en realiseerde zich dat er ‘n duidelijk voorbeeld van fashion waste in haar kast hangt, nl. haar trouwjurk. ‘n dure jurk voor 1 dag in je leven.
- deze observatie heeft geleid tot ‘t lanceren van ‘t project taste the unwearables tijdens amsterdam fashion week juni 2009.
- taste the unwearables bestond uit ‘n eetbare kledinglijn en accessories, waarvan de eetbare trouwjurk onderdeel is.
- dit project is niet het antwoord op de door ons geschetste problematiek, maar vormt wel ‘n aanzet en ‘n oproep tot herinterpretatie van ‘t fenomeen trouwjurk.
- tegelijkertijd vormen dit project en deze jurk ‘n oproep tot het eten van meer groenten en fruit o.m. door te laten zien hoe mooi bepaalde groenten zijn (in dit geval de kleur schakeringen en vezels van rabarber) plus ‘n nieuwe textuur/manier van eten te introduceren.
catering.
- de eetbare trouwjurk maken we op bestelling voor events (minimaal 2 tot 3 weken van tevoren bestellen).
- de bloemen zijn door de gasten te eten, en kunnen de gehele avond worden aangevuld.
- de trouwjurk kan in verschillende smaken + kleuren gemaakt worden.
de ontwikkeling van ‘t groente & fruit “papier”.
- sinds 2002 zijn wij al bezig met food experiments, met ‘t onderzoeken naar nieuwe manieren van eten, en ook heel duidelijk op zoek naar nieuwe patisserie. namelijk naar groente patisserie, bonbons en snoep zonder synthetische kleurstoffen, zonder kilo’s suiker en boter.
- hierdoor zijn wij thuis in 2002 gestart met het maken en ontwikkelen van groente- en fruitpapier.
- in de tweede helft van 2008 zijn wij gestart met studio de culinaire werkplaats, en in juli 2009 hebben wij het maken dit eetbare fruit & groente “papier” weer opgepakt tijdens amsterdam fashion week juli 2009.
- in 2013 hebben we ‘n re-make gemaakt voor amsterdam fashion week en is te zien dat wij inmiddels het “papier”maken beter beheersen.