verse kleuren

vegetable pastry: fresh colours verse kleuren

  • bestaat uit ‘n groente/fruit patisserie en ‘n eet.collectie toppings,  in 7 verschillende kleuren.

inspiratiebron

  •  interieur ontwerp & kleur

achtergrond

  • het project ‘verse kleuren’ is ontstaan doordat wij werden uitgenodigd ‘n kamer in te richten in ‘t lloyd hotel voor het event ‘inside design amsterdam’. wij hebben er toen voor gekozen om deze opdracht te benaderen van uit interieur design & kleuren. door dit perspectief werd de connectie tussen kleuren, energie en welzijn duidelijk.
  • kleuren zijn te interpreteren als energieën. kleuren in je omgeving beïnvloeden hoe je je voelt: fit, onrustig, geconcentreerd, vrolijk, etc. daarnaast spelen persoonlijke factoren hierbij ‘n rol. de een voelt zich op zijn gemak in ‘n knalrode omgeving, terwijl ‘n ander hierdoor onrustig wordt. een ander voorbeeld vormt het effect van de kleur groen. deze kleur kom je vaak tegen in ‘n interieur waarin activiteiten plaatsvinden die concentratie van je vragen.
  • dit gegeven hebben marjolein en eric vertaald naar de eet.collectie ‘verse kleuren’ die bestemd is voor het optimaliseren van je persoonlijke fysieke & geestelijke interieur.

de collectie

  • de eet.collectie ‘verse kleuren’ omvat 7 toppings, oftewel, kleurenenergieën met corresponderende smaken en ingrediënten die vervolgens gevangen zijn in het glas. namelijk: karakter (zwart), verlichting (wit), oorsprong (rood), blij (geel), focus (groen), stralend (oranje) en nieuwsgierig (paars).
  • vanuit dit kleur = energie perspectief heeft eric zijn eerste collectie groente en fruit gebakjes ‘verse kleuren’ bedacht en gemaakt. deze lijn bestaat uit inmiddels uit 7 verschillende smaken en natuurlijke kleuren. aan deze gebakjes is geen suiker toegevoegd, dus je proeft de natuurlijke zoetige en hartige smaken van de gebruikte groente- en fruitsoorten.
  • de introductie van onze collectie & patisserielijn ‘verse kleuren’ heeft plaatsgevonden tijdens inside design amsterdam 2009 in het Lloyd Hotel waar wij kamer 27 hebben ingericht met natuurlijke tinten en materialen en kleureneetadviezen hebben gegeven ter kennismaking van onze eet.collectie verse kleuren 01.
  • de eetcollectie en de groente patisserie ‘verse kleuren’ is uitsluitend op bestelling verkrijgbaar bij studio de culinaire werkplaats.
 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com