april 2015: urban jungle for diesel

diesel II perslaunch f:w 2015

in april 2015 heeft de perslancering van de herst-winter collectie 2015 van diesel plaats gevonden. studio de culinaire werkplaats is uitgenodigd om van deze nieuwe collectie ‘n eetbare, conceptuele interpretatie te creëren voor de genodigde pers.

de brief.  

  • de hoofdthema’s f/w 2015 main collectie: military + rock.
  • keywords:
    • urban jungle, draagbaar cool, innovatie, materiaal onderzoek, gemengde texturen, vakmanschap, high-end, vintage
    • herinterpretatie van de kenmerkende thema’s (military & rock) vanuit een luchtige persoonlijke benadering
    • accenten in levendige kleuren
    • mix match in textuur, kleur, patroon en stijl

het resultaat.

  • presentatie
    • een impressie van een urban jungle is het uitgangspunt voor de installatie.
    • deze urban jungle hebben we opgebouwd uit grijze stenen/tegels in combinatie met mos en cressen.
  • inspiratie voor de bites (14 verschillende soorten)
    • “klassiekers” met ‘n luchtige twist. aansluitend op de herinterpretatie van de hoofdthema’s.
    • luchtige kijk op military, vintage, etc. op camouflage geïnspireerde bites, etc.
    • innovatie, materiaalonderzoek. combinaties van verschillende texturen door inzet van eigentijdse innovatieve bereidingstechnieken.
    • mix & match mogelijkheid. het combineren/ontdekken van ogenschijnlijke tegenstellingen binnen de collectie en thema’s op een persoonlijke manier
    • levendige kleuraccenten – faux fur. ‘n aantal exemplaren met ‘n afwijkende, onverwachte, opvallende kleur.
    • de collectie bevat ogenschijnlijke tegenstellingen. dit komt tot uiting in “tegengestelde” smaken en combinaties.

dit is inmiddels de 2e samenwerking tussen diesel X studio de culinaire werkplaats. vorig jaar hebben wij een eetbaar landschap van 10 meter lengte voor diesel mogen ontwerpen en maken.

 

Comments are closed.

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com