portfolio: discover 5 new paintings by van gogh in amsterdam

van gogh a la japonnais

na onze zomer break 2015 zijn we gestart met de eetinspiratie van gogh, his contemporaries and influencers, die uit 5 eetervaringen bestaat waarmee je ‘t leven en werk van van gogh kunt ontdekken.

de eerste 3 experiences zijn hartig en weerspiegelen de 3 periodes die je kunt onderscheiden in de werken van vincent van gogh.

  • de 1ste experience bestaat uit knolgroenten verpakt en gebakken in hollandse klei, en refereert aan de nederlandse periode van vincent van gogh. hierbij hebben wij ons laten inspireren door het schilderij de aardappelrooister;
  • de 2de experience van gogh à la japonnais is ‘n reflectie van de periode dat van gogh in parijs woont en werkt. hier gaat hij experimenteren met kleuren. één van de manieren om dit te doen is door freestyle kopieën te maken van japanse prenten;
  • the 3rd experience a freestyle flower arrangement met ‘n kruidige fragrance vertegenwoordigt de periode die van gogh doorbrengt in de provence. het is ‘n ode aan de periode dat hij zich heeft gevestigd in ‘t gele huis in arle, waar hij ‘n kunstenaars community wil beginnen. hier heeft hij ‘n groot aantal stillevens geschilderd, met name vazen met bloemen.

de laatst 2 experiences zijn zoetig:

  • de 4de experience is een interpretatie van ‘t schilderij wheatfield with a reaper, en tegelijkertijd ‘n poging om van gogh’s signatuur penseelstreken te vangen in eetbare vorm.
  •  painting by numbers is de laatste experience -favoriet bij de meeste bezoekers-. dit was’n interactief gerecht waarin onze gasten vincent van gogh konden ontmoeten aan de hand van getallen.

daarnaast hebben we  ‘n aantal matching cocktails bedacht en gemaakt:

  • vincent: prosecco + citroen + absinth.
  • agostina segatori: verschillende lagen exotisch fruit met ‘n topping van tijm.

en …. voor de echte onderzoekers en nieuwsgierige aagjes onder ons hebben we ‘n kleine installatie a sniff of vincent aan de muur opgehangen waar  je vincent met je olfactus kunt ervaren.

behoefte aan meer van gogh, check out ‘t van gogh museum amsterdam.

 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com