inspiratiebronnen

'n gerechtje uit de bloemen eet.collectiemet het werk en de projecten van studio de culinaire werkplaats willen marjolein en eric mensen inspireren om op ‘n hele speelse manier naar ‘t bord van de toekomst te kijken.

‘t bord van de toekomst

  • marjolein en eric werken dagelijks aan het bord van de toekomst, waarop -volgens hen- voor de vis en de vlees component een steeds minder prominente rol is weggelegd.
  • dit impliceert dat er op het bord van de toekomst meer ruimte komt voor nieuwe ingrediënten, smaken, combinaties, texturen, en …. nieuwe manieren van eten.

inspiratiebronnen. 

  • de ontdekkingsreis naar nieuwe mogelijkheden voor deze ruimte/opening op ‘t bord van de toekomst wordt gestructureerd door regelmatig wisselende inspiratiebronnen, contextuele thema’s, zoals emoties, herinneringen, tijd of hollandse landschappen.
  • de thema’s worden vertaald naar eetinspiraties en leveren dan gerechten of  nieuwe producten op, of vormen het referentiekader voor ‘t maken van eetinstallaties, zoals bijvoorbeeld de vertaling van drie schilderijen van van gogh in opdracht van ‘t van goghmuseum voor museumnacht 2014.
  • regelmatig terugkerende thema’s: water, tijd, landschappen & architectuur, mode & dutch design.

specialiteiten/handtekeningen.

  • zwart. zwart is het eerste thema geweest waarmee studio de culinaire werkplaats zich in september 2008 heeft geintroduceerd bij ‘t publiek.  dit is ook ‘t startsein om zwarte plantaardige ingrediënten te verzamelen. tot nu toe zijn marjolein en eric er zo’n 89  op ‘t spoor gekomen. in de meeste eetinspiraties (afhankelijk van ‘t thema & seizoen) verwerken zij ‘n aantal zwarte ingrediënten. zwart is ook hun connectie met mode, design en kunst.
  • motto food equals fashion. wat je eet en wat je draagt onthult o.a. iets van je identiteit, je kijk op ‘t leven, je cultuur. dit motto verbindt ‘t duo en hun werk met de mode industrie. derhalve creërt studio de culinaire werkplaats 2x per jaar tijdens amsterdam fashion week een conceptueel food = fashion menu en conceptuele eetinstallaties waarin de visie van ‘t duo op sustainable fashion reflecteert. de meeste food = fashion projecten plaatsen kanttekeningen bij de tijdelijkheid van mode en kleding, en verwijzen tegelijkertijd naar de fragiliteit van het ecosysteem.
  • emotie.brood ‘n eigentijdse herinterpretatie van het concept ‘gelegenheidsbrood’ en een persoonlijk project van marjolein wintjes. zij bedenkt en maakt uitsluitend broden in opdracht voor zeer persoonlijke momenten in iemands leven. zo bedenkt en maakt zij uiterst persoonlijke begrafenisbroden, mijn kind verlaat ‘t huis – ringen, etcetera.

 

 

Comments are closed.

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com