10 okt – 12 dec 2016: eet’inspiratie the beauty of imperfection and more …

flyer-the-beauty-of-imperfection

in veel eigentijds westers design, mode, eten en architectuur zijn de kenmerken van de japanse esthetiek en het japanse wereldbeeld gericht op de acceptatie van vergankelijkheid en onvolmaaktheid (wabi-sabi) terug te vinden.

ook veel japanse kunst is beïnvloed door de acceptatie van en reflectie op imperfectie, maar ook door het idee van voortdurende verandering en daarmee vergankelijkheid van alle dingen. zo kun je bijv. de waardering voor de schoonheid van imperfectie terugvinden in de principes van:

  • de kunst van het bloemschikken (ikebana), japanse tuin architectuur en de kunst van bomen in potten (bonsai), japans aardewerk (raku) + de kunst van het herstellen van aardewerk met goud (kintsugi), de japanse theeceremonie, etc.

op internationaal niveau weerspiegelt dit in trends als imperfect design, doe-het-zelf, de revival van vakmanschap en het werken met je handen, en eco-design.

de focus van de eetinspiratie the beauty of imperfection and more … richt zich niet op de japanse keuken. deze eetinspiratie is een freestyle interpretatie van en onderzoek naar de japanse manier van denken en de kunst van het leven.

de praktische details

  • ‘t menu + prijskaartje
    • REGULAR eetinspiratie the beauty of imperfection and more …
      • klik op bijgaande link voor het menu van de eetinspiratie the beauty of imperfection and more (pdf).
      • bedraagt € 45,00 per persoon
      • 5 gangen met 1 of meer interactieve momenten, sneak peek (flatbread met topping), excl. drankjes
    • ÜBER POSH eetinspiratie the beauty of imperfection and more …
      • klik op bijgaande link voor het menu van de über posh eetinspiratie the beauty of imperfection and more (pdf).
      • bedraagt € 97,50 per persoon
      • uiterlijk 2 dagen van tevoren te boeken
      • welkomst cocktail, sneak peek (flatbread met topping),  7 gangen met 1 of meer interactieve momenten, spoom, persoonlijke tour door onze food art gallery The Storage Room, ‘n boekje, excl. additionele drankjes.
  • cocktails en aperitief.
    • maken we tegelijkertijd met ‘t menu bekend.
  • periode + openingstijden.
    • de periode.  
      • 10 oktober – 12 december 2016
    • diner
      • do, vr, zat: 19.00 – 23.00 uur
      • regelmatig open op maandagen.
        • in oktober: 17 okt, 24 okt, 2016
        • in november: 07, 14, 21, 28 nov, 2016
        • in deember: dec 05, (dec 26, 2016: see eat’inspiration its a matter of time…)
    • buiten openingstijden
      • uitsluitend open op afspraak voor groepen van tenminste 15 personen
  • reserveren noodzakelijk. om voedselverspilling te voorkomen en teleurstellingen  (zeer beperkt aantal zitplaatsen).
    • stuur ons ‘n reserveringsverzoek (naam, aantal personen, tijd, dieetwensen, telefoonnummer) 
    • de vroegste reserveringen nemen wij aan om 19.00 uur en de laatste om 20.45 uur.
    • heb je vragen of aanvullende informatie nodig mail of bel ons: +31 (0) 6 54 64 65 76.
  • betaling.
    • wij accepteren creditcards (master/visa), pin, en contant.

eetallergieën of andere eetwensen 

  • eet je glutenvrij, halal, lactosevrij, of loop je met ‘n boog om noten heen. laat het ons minimaal 1 dag van tevoren even weten, dan kunnen wij het menu aanpassen.

keuze voor ingrediënten 

  • naast smaak en inspiratiebron bepalen minimaal 2 van de volgende criteria onze keuze voor ingrediënten, producten of leveranciers: diervriendelijk, kleinschalige of biologische teelt, fairtrade, direct trade, seizoen, afstand, en/of persoonlijke gezondheid.
 

Comments are closed.

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com