7 mei 2018: top 100 groente restaurants van we’re smart world

op 7 mei 2018 vertrokken wij naar bazel, belgiĆ«, voor de 2018 editie van het we’re smart world event.

denk groente! denk fruit!

eric heeft tijdens dit event -evenals vele van zijn collega’s-  met zijn kookdemo invulling gegeven aan het motto denk groenten! denk fruit!. hij heeft zogenaamde ‘nep tomaatjes‘ gemaakt. zijn keuze is op tomaatjes gevallen omdat tomaten zowel groenten als fruit zijn: botanisch ‘n vrucht en juridisch/culinair een groente. eric’s tomaatjes met ‘n twist bestond uit ‘n combinatie van fruit + groente: gele biet, aardbei en roze pepers. 

awards best vegetable restaurant.

na de demonstraties zijn the winnaars van de 2018 awards bekend gemaakt door frank fol, de initiator van dit event, gevolgd door ‘n receptie in de tuin van ‘t hofke van bazel, waar we konden genieten van een uitgebreide reeks van amuses,  en aansluitend mochten we aanschuiven bij een dinner eveneens verzorgd door ‘t hofke van bazel. 

wij feliciteren alle winnaars van de 2018 awards, en uiteraard de nederlandse winnaar in ‘t bijzonder: librije’s zusje.

eric was voor dit event uitgenodigd aangezien ‘t restaurant gedeelte van studio de culinaire werkplaats heeft deelgenomen aan de wedstrijd ‘t beste groente restaurant 2010-2011.  hij sleepte toen als 1ste nederlandse restaurant deze titel in de wacht. 

helaas mogen ‘oud-winnaars’ niet meer aan de wedstrijd deelnemen. maar… er blijven genoeg manieren over om dit groenten initiatief te ondersteunen.

top 100 groente restaurants.

verder zijn wij trots op ‘t feit dat de culinaire werkplaats ‘n plaatsje heeft gekregen in de top 100 van groente restaurants over de wereld geselecteerd en vermeld in the green guide door we’re smart world, ‘n initiatief van de belgische meesterkok frank fol.

 

Comments are closed.

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com