zij bakt emoties

foto’s en beschrijving van het project ‘zij bakt emoties’.

de expositie

marjolein heeft ‘n niet alledaagse kijk op brood  en de rol van brood. zij bakt namelijk geen alledaags brood;  zij bakt emoties, m.a.w. emotie.brood.

hierna enige foto’s van de emotiebroden die te zien waren tijdens de expositie ‘zij bakt emoties’ (5 t/m 12 juli 2009). inmiddels werkt marjolein al weer aan allerhande nieuwe emotiebroden.

emotie.brood – wat is ‘t

emotiebrood is brood dat marjolein uitsluitend op verzoek bedenkt en maakt:
  • voor persoonlijke momenten in het leven, zoals afscheid nemen van ‘n overledene, afscheid nemen van je partner, ‘n geboorte van ‘n kind, ‘n kind dat ‘t huis verlaat, ‘n verhuizing, ‘n moeilijke beslissing nemen, gaan we trouwen of niet, scheiden, ‘n verjaardag, et cetera. het zijn de momenten of mijlpalen in het leven waarin het afscheid nemen en de overgang naar ‘n nieuwe levensfase onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn;
  • en waarmee de zoetige en hartige momenten in het leven zijn te delen en bewust te ervaren.
marjolein gaat voor jou op zoek naar ‘n passende vorm, smaak, en ingrediënten, die gezamenlijk ‘n verhaal vertellen over dit bijzondere emotionele moment. zij tracht daarbij door te dringen tot de essentie van dat moment.

haar collectie emotie.broden bestaat o.a. uit:

  • rouw- c.q. afscheidsbroden, zoals begrafenisbrood in allerlei vormen, herinneringsknopen, en mijn kind gaat uit huis -ringen, e.d
  • voor altijd samen brood(jes);
  • nieuw leven brood, zoals geboortebrood;
  • maar ook: droevige broodjes en goede gedachte broodjes.
kortom, marjolein introduceert met het concept emotie.brood  ‘n eigentijds perspectief op gelegenheidsbrood en hernieuwt daarmee de rol van brood bij de zoetige en hartige momenten die het leven rijk is.
marjolein is genomineerd met haar rouwgerelateerde emotie.broden voor de yarden stimulans 2009.

meer informatie

  • bel 06 54 64 65 76 of stuur ‘n e-mail naar info@deculinairewerkplaats.nlmet als kenmerk ’emotie.brood’; marjolein neemt dan z.s.m. contact met je op.
 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com