taste the unwearables

een foto impressie en beschrijving van ‘taste the unwearables’.

tijdens amsterdam international fashion week, zomer 2009, is de culinaire werkplaats down town lokatie geweest met het project taste the unwearables.

het ontwerpersduo marjolein wintjes en eric meursing staat o.a. bekend om ‘n vernieuwende kijk op patisserie, waarbij ‘papier’ van fruit, groenten en kruiden vaak de finishing touch vormt. de veelzijdigheid van dit materiaal inspireerde het duo tot ‘taste the unwearables’; ‘n project dat zich beweegt op het snijvlak van mode & eten.

taste the unwearables is een eigenzinnige eetbare modecollectie die eric en marjolein speciaal voor en tijdens deze gelegenheid ontworpen hebben. assistent bij dit project: nyke van bijnen, student design academy eindhoven – richting men & identity.

de modecollectie taste the unwearables bestaat voornamelijk uit eetbare modeaccessoires met als grande finale ‘n eetbare trouwjurk van rabarberpapier. deze trouwjurk is tijdens de fashion week bedacht & gemaakt. de vorderingen zijn gedurende fashion week te volgen geweest.

de eetspecial ‘taste the unwearables’ bestaat  uit 5 eetinspiraties met als inspiratiebron ‘mode & textiel’.

het project heeft onverwacht veel internationale belangstelling gekregen -zowel online als offline-, bijvoorbeeld

sinds dit project heeft het duo de smaak te pakken gekregen en zijn zij inmiddels al ‘n nieuwe collectie aan het voorbereiden voor de eerstvolgende fashion week!

 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com