03.05.10: nominaties ‘t beste benelux groenterestaurant 2010

meiknolletjes

overheerlijke meiknolletjes uit holland

eric & ik zijn blij, want de culinaire werkplaats is één van de 8 genomineerde bedrijven, die deelnemen aan de wedstrijd ‘het beste benelux groenterestaurant 2010’.

de culinaire werkplaats doet mee met deze wedstrijd, omdat wij net zoals de initiatiefnemers van deze wedstrijd vinden dat groenten meer aandacht verdienen op het bord.

dit is één van de vele redenen waarom de culinaire werkplaats groenten voor het voetlicht plaats.

ook bezoekers van de deelnemende restaurants kunnen in de prijzen vallen als zij ‘n inspirerende review achterlaten op de website van de wedstrijd: eetmeergroenten

meer weten? hierna ‘n verkorte versie van het persbericht in horecaentree.nl en informatie over het vervolg van de wedstrijd voor restaurants.

genomineerden beste benelux groenterestaurant 2010

Er zijn 3 nederlandse restaurants genomineerd: Bistro Sharlot, De Culinaire Werkplaats en Gember. Naast de drie bovengenoemde, Nederlandse restaurants in respectievelijk Ulvenhout, Amsterdam en Den Haag, zijn er vijf Belgische restaurants genomineerd.

De wedstrijd is een initiatief van De Groentekok Frank Fol, restaurantgids GaultMillau en Living Tomorrow, Het Huis van de Toekomst. Ze zijn hiermee gestart omdat ze vinden dat groenten nog altijd ondergewaardeerd worden in restaurants.

In oktober worden de winnaars van de editie 2010 bekend gemaakt tijdens de voorstelling van de GaultMillau gids 2011. Winnaars, omdat er naast de hoofdprijs ook een prijs te winnen valt voor het restaurant dat het beste kindermenu met groenten serveert.

bron: horecaentree.nl, 3 mei 2010

het vervolg van de wedstrijd

Op de website van de wedstrijd www.eetmeergroenten.info is te lezen hoe na deze voorselectie het vervolg van de wedstrijd er uitziet:
Een professionele jury zal onder leiding van De Groentekok en met grote mediabelangstelling de genomineerde restaurants één voor één bezoeken. Ze zullen hun smaak en culinaire ervaring vervolgens streng maar rechtvaardig over elk van deze restaurants laten schijnen en De Groentekok zal het ook niet nalaten om enkele extra Groentekok tips mee te geven.
Nadat alle genomineerde restaurants bezocht zijn en de jury hun oordeel heeft geveld zullen er 3 runners up geselecteerd worden. Daaruit zal 1 grote winnaar gekozen worden.
Er zal ook een prijs te winnen zijn voor het restaurant dat het beste groenten kindermenu serveert.”

 

Comments are closed.

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com