elle eten: ui, van tearjerker tot culinaire diva

witte uien

witte uien

er gaat geen dag voorbij of eric & ik hebben wel op een of andere manier ui in ons eten verwerkt.  we kunnen gewoonweg niet zonder deze overheerlijke smaakmaker uit de lokenfamilie.

hoogste tijd dus om de veelzijdigheid en de kleurrijke kant van deze prachtige tearjerker eens voor het voetlicht te plaatsen en …. dat mochten wij doen voor elle eten!foodreportage elle eten 04-2010 -aug/sept-

het volgende 5-luik met ui hebben we voor Elle Eten bedacht & gemaakt om deze tearjerker te veranderen in ‘n diva voor op ‘t bord:

  • gemarineerde zilveruitjes met tomatenjam,
  • groentebouillon met geleiblokjes van lente-ui,
  • stamppotje van truffelaardappels met sjalottenjus,
  • omgekeerde rode uientaartje,
  • en last-but-not-least sjalotbonbons.

klik op bijgaande link voor het resultaat: eetinspiratie ui – elle eten

loken ambassadeurs

sinds deze foodreportage hebben we inmiddels al weer allerhande recepten met uien en andere smaakmakers uit de lokenfamilie bedacht en gemaakt. de lokenfamilie bevat vele smaakvolle bekenden zoal: sjalotten, daslook, knoflook, en prei.  wij hebben besloten om regelmatig ui & andere loken op ‘n spraakmakende manier te presenteren.  

 

Comments are closed.

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com