wear or where to eat…

na het succesvolle debuut ‘taste the unwearables’, gevolgd door ‘tasty textiles’ heeft de culinaire werkplaats voor de 3e keer als downtown lokatie deelgenomen aan amsterdam international fashion week in juli 2010. speciaal voor deze gelegenheid heeft het ontwerpersduo marjolein wintjes en eric meursing een conceptuele eetbare modecollectie ontworpen met als thema ‘wear or where to eat…’.  ook in deze derde collectie ontmoeten food, fashion en duurzaamheid elkaar.

het thema is op verschillende manieren vormgegeven, o.a.

  • verschillende installaties  (zie slideshow)
  • een uit 5 gerechtjes bestaande eetinspiratie.

installaties ‘wear or where to eat’

de eetbare modecollectie bestaat uit een aantal installaties waarin het duo één van de meest belangrijke foodtrends verbeeldt, namelijk de keuze voor lokale ingrediënten en producten. de collectie bestaat uit ‘n aantal zwarte jurken waarvan de stoffen de voedingsbodem vormen voor verschillende groenten en spruitgroenten. kortom, je draagt je persoonlijke moestuin.

maar het verwijst tegelijkertijd naar de mogelijkheid om modestoffen te ontwikkelen uit planten, granen, etc. die lokaal geproduceerd worden.

eetinspiratie ‘wear or where to eat’

het ontwerpersduo marjolein & eric bedenken en maken altijd nieuwe eetconcepten door een inspiratiebron te vertalen naar ‘n 5 tal gerechtjes die zij een eetinspiratie noemen.

het thema ‘wear or where to eat’ inspireerde het tweetal om een ode uit te brengen aan de little black dress aan de hand van lokale ingrediënten. iedere modeontwerper heeft wel ‘n LBD in zijn/haar collectie. dus konden marjolein & eric, die bekend staan om hun ‘zwarte eetinspiraties,’ niet achterblijven.

ook met deze eetinspiratie hebben zij hun motto food equals fashion tot uitdrukking gebracht en tegelijkertijd aandacht gevraagd voor het belang om je foodmiles zo beperkt mogelijk te houden.

klik op bijgaande link voor de eetinspiratie wear or where to eat (pdf)

 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com