ongoing project: give peas a chance

met het concept ‘give peas a chance’ roept de culinaire werkplaats op tot ‘n groene revolutie TO GO om meer aandacht te vragen voor groenten op het bord. het is een ongoing project in steeds wisselende verschijningsvormen.

in de september 2010 zijn er twee give peas a chance projecten in de wereld gezet. de kickoff met ‘n legertank tijdens het weekend van de rollende keukens, gevolgd door ‘n live performance op de kastafel van emiel jansen tijdens inside design amsterdam 2010 en de woonbeurs 2010.

project 01: erwtensoep

give peas a chance kick off; warming up recruten

tijdens de 3e editie van het weekend van de rollende keukens (18-19 september 2010) is het eerste project give peas a chance van start gegaan.

de gekozen ingrediënten

  • ‘n legertank
  • ‘n spandoek
  • ‘n aantal recruten
  • overheerlijke erwtensoep
  • en uit de luidsprekers ‘give peace a chance’ van john lennon

brachten de boodschap goed over! en het koude weer deed de rest. last-but-not-least, ‘n klein keukengeheim: stukjes appel in de erwtensoep zorgen voor ‘n frisse bite.

project 02: spruitgroenten

give peas a chance project 02

give peas a chance project 02

tijdens inside design amsterdam 2010 d.d. 24 t/m 26 september 2010 is project 02 van give peas a chance van start gegaan. emiel jansen houdt open atelier en onze give peas a chance bekers prijken op de bijzondere kastafel, een ontwerp van emiel jansen.

de kastafel is ‘n tafel waarmee emiel jansen mensen wil ethousiasmeren zelf groenten en fruit te kweken. dit sluit nauw aan op de ambitie van de culinaire werkplaats om mensen te inspireren meer groenten en fruit te eten en bij dé foodtrend van dit moment ‘think global, eat local’.

voor dit 2e project zijn onze give peas a chance bekers gevuld met erwtjes die je kunt laten spruiten door ze regelmatig water te geven en zonder deksel in de vensterbank te zetten. je kunt deze spruitgroenten uiteindelijk afknippen en in ‘n salade verwerken.

en… ze gaan ook mee met de kastafels naar de woonbeurs in de rai.

 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com