11 okt 2010: food4you

tijdens food professional day op 11 oktober 2010 presenteert de culinaire werkplaats ‘t bord voor + van de toekomst, ‘n installatie & tasting. food professional day is een nieuw programma-onderdeel tijdens het food4you festival.

‘t bord voor en van de toekomst: installatie & tasting

het ontwerpersduo, marjolein wintjes en eric meursing, van de culinaire werkplaats wil mensen inspireren hun eten in beweging te krijgen. dit kan op veel manieren.  de culinaire werkplaats, ‘n ontwerpstudio en restaurant voor eigentijds eten & eetconcepten, doet dit op het snijvlak van eten & kunst.

het duo is gespecialiseerd in het bedenken en maken van eigentijds eten voor het bord voor en van de toekomst, waarin zij een hoofdrol zien weggelegd voor groente, fruit en bijzondere granen. met ‘t bord voor en van de toekomst bieden zij de deelnemers van food professional day ‘n verfrissende kijk op groente, fruit en bijzondere granen.

food professional day

de food professional day biedt ruimte voor inspiratie en het opdoen van kennis. het programma verbindt wetenschappers én chefs afkomstig uit de gastronomie, de zorg, de catering en de industrie. de dag bestaat uit plenaire en deelsessies. de dagvoorzitter is kees de gooijer (directeur food & nutrition delta)

er zal speciale aandacht zijn voor het aangaan van gezamenlijke ontwikkeltrajecten op het gebied van voedsel en voeding. daarbij gaat verantwoord en gezond steeds meer samen met lekker en aantrekkelijk. dit komt naar voren in interactieve sessies als ‘de actualiteit van het oer-dieet’ (over de relatie tussen ons oer-eten en het huidige eetpatroon) en de ‘gastvrije zorg’ (over ‘zo gezond mogelijk ziek zijn’). en gaat de chefkok van het restaurant van de toekomst, johan verbon, in op de vraag hoe streekproducten en topkwaliteit samen gaan met massaproductie.

aan deelname is een kenniscertificaat verbonden. klik op bijgaande link om te registreren voor deelname: registratie food professional day

De Food Professional Day wordt ondersteund door prof. Erik van der Linden (Wageningen UR), Carel Rink (Rijn IJssel Vakschool Wageningen), prof. Frans Kok (Wageningen UR), prof. Tiny van Boekel (Wageningen UR), Roger van Hoesel (Food Valley), Peter Klosse (Culinaire Academy), Kees de Gooijer (Food & Nutrition Delta).

 

Comments are closed.

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com