26 okt 2010 winnaar ‘t gouden dienblad fairtrade@work

fairtrade@work tijdens dutch design week 2010

fairtrade@work tijdens dutch design week 2010

we zijn trots te melden dat de culinaire werkplaats op 26 oktober wederom in de prijzen is gevallen. dit keer heeft de culinaire werkplaats het gouden dienblad in de categorie kleine werkgevers in de wacht gesleept met de ontbijt en lunchactiviteiten in het kader van fairtrade@work georganiseerd door max havelaar. de overige winnaars waren ah (grote werkgevers) en sodexho (contractcatering).

waarom deelgenomen de culinaire werkplaats heeft zich opgegeven voor de fairtrade restaurant week 2010. maar de conceptuele installatie ‘deli.wear’ is geselecteerd voor de dutch design week 2010. hierdoor heeft de culinaire werkplaats haar restaurant van 23 t/m 31 oktober moeten sluiten. ter compensatie heeft de culinaire werkplaats in de eerste 3 weken van oktober een fairtrade eetinspiratie in haar restaurant verzorgd  ‘spoons full of dishonesty???’ en ons aangemeld voor fairtrade@work.

onze fairtrade@work bijdrage op 26 oktober hebben wij samen met onze stagiaires in het kader van de dutch design week met ons project deli.wear in het klokgebouw te eindhoven gestaan. eric en ik vermoedden dat de cateraar aldaar geen rekening zou houden met fairtrade@work. dus hebben wij ‘t plan opgevat onze stagiaires een fairtrade ontbijt + lunch aan te beiden.

doordat de culinaire werkplaats op 25 oktober de prijs voor het beste groente restaurant benelux 2010 in ontvangst mocht nemen in kortrijk (belgië) waren eric en marjolein niet in de gelegenheid om dit ontbijt + lunch voor hun stagiaires zelf te verzorgen. maar… onze stagiaires hebben zelf hun fairtrade@work ontbijt en lunch gemaakt bestaande uit allerhande max havelaar producten, aangevuld met biologische of seizoensproducten. wij zelf hebben alleen van de lunch kunnen genieten, omdat wij ‘s ochtends nog in kortrijk waren.

de ontbijt- en lunchtasjes zijn op de tafel van onze stand in eindhoven geplaatst, zodat we bezoekers van de dutch design week 2010 ook hebben geïnformeerd op fairtrade@work & het keurmerk max havelaar.

het ontbijt

de lunch

structureel fairtrade producten de culinaire werkplaats werkt niet alleen tijdens deze week met fairtrade producten. ook in de overige weken van het jaar staan er verschillende max havelaar gecertificeerde producten op de schappen en ‘n aantal producten is structureel aanwezig, zoals olijfolie en zwarte olijven van canaan fairtrade, koffie van red beans, ‘n aantal van de theesoorten, en fairtrade chocolade.

 

Comments are closed.

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com