13 maart 2011: eetverhalen bij instituut idzerda – vpro

op zondagavond 13 maart 2011 zijn marjolein en eric aangeschoven bij pieter van der wielen, presentator van het radioprogramma instituut idzerda (vpro) dat bijna iedere zondagavond plaatsvindt op radio 1 tussen 18.15 en 19.00 uur. de uitzending stond deze avond  in het teken van eetverhalen.

daar hoorden marjolein en eric o.a. over de liefde van ed nijpels voor patat opgetekend in het grote frietenboek en zijn ze ingewijd in de geheimen van twentse balkenbrij. ook weten ze nu dat de mocca van tegenwoordig niet meer is wat het is geweest, hoe zwaar je eetleven wordt als je niets meer ruikt en dat wim t. schippers eten beschouwd als maagvulling, dus ‘n dieet van vitaminepillen en houtkrullen als vulling adviseert.

marjolein en eric waren er niet alleen om te luisteren, maar ook om het werk van de culinaire werkplaats de revue te laten passeren en wat persoonlijke (w)etenswaardigheden met de luisteraars te delen.

zo heeft marjolein verteld over haar ambitie om mensen te inspireren meer groenten te eten, over  de eetbare trouwjurk van rabarberpapier, de voorliefde voor het gebruik van zwarte ingrediënten, de eetinspiratie ‘hollandse landschappen’, de smaaksensatie van een zoete bitterbal met appeltaartvulling & een glas riesling, en  dat zij nooit in haar leven haar eigen konijnen zal opeten.

in de tussentijd ging in de studio de pan op de electrische plaat om balkenbrij te bakken. hierdoor liep de spanning in de studio hoog op omdat voorkomen moest worden dat de rook en warmte van de pan de sprinkler installatie zouden activeren.

klik op de link en beluister de uitzending : slow food vs slow radio

 

Comments are closed.

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com