19-20 maart 2011: installatie recipe colorcodes italia al dente

op 19 en 20 maart a.s. is het  italia al dente 2011 . ook dit jaar heeft de culinaire werkplaats speciaal voor de entree van dit culinaire evenement een installatie gemaakt op het snijvlak van eten & kunst: ‘recipe colorcodes’, waarin italiaanse groente gerechten de hoofdrol spelen.

vorig jaar hebben we culinair italië gepresenteerd als de groentetuin van europa. dit jaar hebben we 5 italiaanse gerechten als uitgangspunt genomen en vertaald naar een kleurencode. de kleurencode is een reflectie van de verwerkte ingrediënten en de benodigde hoeveelheid in %. de kleuren zijn gerangschikt naar volgorde van verwerking in de bereiding.

aan italia al dente 2011 doen circa 45 kleine tot middelgrote bedrijven mee met een keur aan kwaliteistproducten variërend van kwaliteitswijnen, delicatessen, kazen, hammen, truffels,  pasta, olijfolie en koffie tot kookboeken, taallessen, apparatuur en accommodaties in Italië. ook zijn er italiaanse producenten aanwezig, is er een mogelijkheid tot het volgen van workshops en kun je deelnemen aan allerhande proeverijen. aan de workshops hangt een prijskaartje en hiervoor kun je je al inschrijven op de website.

praktische details

  • het evenement italia al dente
  • waar Loods 6, Bagagehal, KNSM-laan 11 t/m 311, 1019 LH Amsterdam, ingang naast Pols Potten
  • wanneer 19 & 20 maart 2011
  • openingstijden zaterdag 19 maart van 12.00 – 19.00 uur, zondag 20 maart van 11.00 – 18.00 uur
  • de entreekosten € 12,50 per persoon incl. welkomstdrankje en hapje
  • hoe te bereiken klik op bijgaande link voor informatie over de route & ov
  • website van het evenement: www.italia-al-dente.com

 

Comments are closed.

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

Sometime next year we will be publishing a book about this unique place.

 eric meursing