natural matters: a colour & texture forecast for future fashion fabrics

fabric: bubbles of milk

in januari 2011 is de culinaire werkplaats voor de 4e keer downtown lokatie geweest tijdens amsterdam international fashion week. speciaal voor deze gelegenheid is het project natural matters ontwikkeld: ‘n kleuren & textuur forecast voor future fashion fabrics 2012 and beyond…

evenals de vorige fashion week projecten: taste the unwearables, tasty textiles, wear or where to eat vraagt ook dit project aandacht voor duurzaamheid op het gebied van  food & fashion door op ‘n speelse en onverwachte manier de kwetsbaarheid van het ecosysteem te belichten.

natural matters bestaat uit 2 delen:

de  eetinspiratie

een uit 5 gerechten bestaande eetinspiratie die voor wat betreft kleur en textuur een interpretatie vormt van de volgende 5 algemene trends:  roots, primitive raw, social hotspots, transparency & essence. de menukaart heeft de link gelegd tussen de gerechten op het bord en de wijze waarop de kleuren- en textuur forecast voor modestoffen tot stand is gekomen.

‘n expositie

er is ‘n aantal collages (tekeningen + eetbare modestoffen) geëxposeertd en tegelijkertijd ‘n aantal eetbare 3 d modestoffen van groente en fruitsappen.

 

Comments are closed.

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com