juli 2011: EAT.patterns, spoons full of fashion

loopt bij jou het water in de mond als je de nieuwste modekleuren en -prints ziet? dat komt goed uit… want tijdens amsterdam fashion week juli 2011 kun je bij de culinaire werkplaats letterlijk je tanden zetten in exclusieve eet couture van het ontwerpersduo marjolein wintjes en eric meursing. speciaal voor deze week presenteren zij de mode eetspecial EAT.patterns: een ontdekkingsreis in 5 gerechtjes voor fijnproevers, culinaire avonturiers tot fashionista’s langs onder meer polka dots, colour blocking en andere smakelijke fashion patterns.

naast overheerlijke eet couture kun je ook binnenwippen voor de expositie eat.PATTERNS, ‘n kleine collectie van conceptuele modestoffen en accessoires waarin food en fashion elkaar ontmoeten.

inmiddels voor de 5e keer op rij neemt de culinaire werkplaats deel aan het down town programma van amsterdam fashion week juli 2011.

met het eerste food = fashion project  ‘taste the unwearables‘ heeft het duo veel internationaal succes geoogst. hun trouwjurk van rabarberpapier reist sindsdien -virtueel- de hele wereld rond. dit kick off project smaakte naar meer en is gevolgd door o.a. tasty textiles, where & wear to eat, deli.wear (ddw) en begin dit jaar met de eetinspiratie en installatie natural matters, a colour and texture forecast for future fashion fabrics 2012 en beyond.

deze keer speelt het duo met de verschillende betekenissen die het concept ‘eetpatronen’ oproept.

‘n eet.inspiratie en/of eet.special

bestaat altijd uit 5 gerechtjes: ‘n eet.cocktail, gevolgd door 2x hartig en 2x zoetig. de eetinspiratie wordt voorafgegaan door ‘n sneak preview, ‘n gerechtje dat ‘n tipje van de sluier oplicht van de eetinspiratie.

de details van de eetinspiratie EAT.patterns

  • het menu.  klik op bijgaande link voor menu EATpatterns in pdf format.
  • de cocktail. voile  ‘t aperitief. fashionable ‘t wijnarrangement. wordt 7 juli bekend gemaakt.
  • de periode.  8, 9, 13, 14, 15, 16 juli 2011
  • openingstijden. wo-do-vr van 17-22 uur, za 12-22 uur. buiten openingstijden uitsluitend geopend op afspraak voor groepen van minimaal 15 personen;
  • reserveren. om teleurstellingen te voorkomen verzoeken wij vriendelijk te reserveren, 06 54 64 65 76 of per e-mail info@deculinairewerkplaats.nl of online;
  • het prijskaartje. je bepaalt zelf achteraf wat je ‘n fair bedrag vindt voor de eetervaring bij de culinaire werkplaats.

de expositie eat.PATTERNS

  • tijdens openingsuren kun je binnenwandelen voor de expositie eat.PATTERNS, ‘n kleine collectie van conceptuele eco modestoffen en accessoires. bij sommige ontwerpen is sprake van het cradle to cradle principe. de ontwerpen zijn niet alleen een ontmoeting tussen food & fashion, maar verwijzen ook naar de kwetsbaarheid van het ecosysteem. de expositie groeit tijdens fashion week, zodat de bezoekers ook the making of kunnen ervaren.

eetallergieën of andere eetongemakken

  • eet je glutenvrij, halal, lactosevrij, of loop je met ‘n boog om noten heen. laat het ons van tevoren even weten. het is ‘n uitdaging voor ons om iets bijzonders en inspirerends voor je te maken.

keuze voor ingrediënten, producten of leveranciers

  • naast smaak en inspiratiebron bepalen minimaal 2 van de volgende criteria onze keuze voor ingrediënten, producten of leveranciers: diervriendelijk, kleinschalige of biologische teelt, fairtrade, direct trade, seizoen, afstand, en/of persoonlijke gezondheid.
 

Comments are closed.

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com