4 sept 2011: ‘t beeing diner – i love beeing festival

altijd meer willen weten over de bloemetjes en de bijtjes? wij -van de culinaire werkplaats- vinden het leven van bijen net ‘n culinaire werkplaats.  bijen gaan van bloem naar bloem. door de bestuiving van bloemen dragen zij bij aan de fantastische groenten en fruit die wij dagelijks op ons bord vinden. daarnaast produceren honingbijen ook nog eens overheerlijke honing.

zonder bij is er geen leven. dus… gelet op de bijensterfte is het moment aangebroken om ‘n ode uit te brengen aan de bij en zijn bijdrage voor ‘t leven.

dus heeft op zondag 4 september 2011 ‘t eerste i love beeing festival plaatsgevonden. de initiatiefnemers van dit festival the tipping link en stichting nobel hebben de culinaire werkplaats gevraagd tijdens dit festival het beeing diner te verzorgen. zo’n 60 gasten zijn aangeschoven.

het beeing diner voor deze avond bestond voornamelijk uit ingrediënten die wegvallen op ons bord als de bij er niet meer zou zijn. ook is er gespeeld met de kleuren geel/zwart. de benamingen en vormgeving van de gerechtjes verwijzen naar aspecten van het leven van de bij en de huidige bijenstand. de gebruikte ingrediënten zijn biologisch.

de gerechtjes

  • ‘t begin & ‘t eind, oftewel ‘t resultaat van noeste arbeid,
  • verwarrende, emotie,
  • rommelig-netjes,
  • aantrekkingskracht
  • en als finishing touch: bloem zoekt bij.

de gebruikte ingrediënten

  • afhankelijk van de bij aardbei, rode biet, witte bonen, zwarte bonen, roze pepertjes, zwarte linzen, zonnebloempiten, pompoenpitten, quinoa, artisjok, venkel, broccoli, tomaat, granaatappel, gele wortel, appel, bramen, pruimen, vijg, koolzaadolie, honing.
  • niet afhankelijk van het voortbestaand van de bij zout, yoghurt, tarwemeel, agar agar, zwarte venere rijst.
 

Comments are closed.

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com