jan 20-28, 2012: the naturalists.

al eens je tanden gezet in ‘n heuse kleuren en textuur forecast? grijp dan nu je kans!

van 20 t/m 28 januari 2012 kun je namelijk voor ‘n heuse food=fashion eetervaring aanschuiven bij de culinaire werkplaats. voor de 6e keer op rij is de culinaire werkplaats één van de deelnemende lokaties aan het downtown programma van amsterdam fashion week. dit keer met het project the naturalists.

speciaal voor deze fashion week hebben wij ‘n eetinspiratie en ‘n kleine expositie van collages gecreëerd waarin wij de sign of the time hebben gevangen in ‘n kleuren en textuur forecast voor fashion & food 2013 en daarna. het resultaat: the naturalists. ‘n spraakmakende food = fashion ontdekkingsreis in 5 gerechten langs 5 trends: neo romanticismnestingdown-to-earthnew landscapes en ethnic chic. ‘n must voor fijnproevers, culinaire avonturiers en fashionista’s.

food equals fashion

sinds hun succesvolle debuut taste the unwearables presenteren marjolein wintjes en eric meursing 2x per jaar tijdens amsterdam fashion week ‘n eet’inspiratie en installatie waarin hun motto food equals fashion weerspiegelt. ‘wat je eet en wat je draagt vertelt namelijk iets over wie je bent of zou willen zijn’, stelt het duo. tegelijkertijd vragen zij met hun food=fashion projecten op speelse wijze aandacht voor de kwetsbaarheid van het ecosysteem.

the naturalists.

  • ‘n eetspecial bestaande uit 5 gerechten: 3 hartige gevolgd door 2 zoetige. De 5 gerechtjes zijn ‘n speelse en zinnenprikkelende kleuren & textuur forecast voor fashion fabrics waarin de global trends neo romanticism, nesting, down-to-earth, new landscapes en ethnic chic weerspiegelen. De eetinspiratie kun je vooraf laten gaan door ‘n matching cocktail transparency, of ‘n non alcoholisch aperitief forest, ‘n exclusieve drinkazijn met kruiden en ‘n vleugje bos.
  • ‘n kleine expositie van collages/installaties. de forecast wordt ook vertaald naar verschillende collages/installaties. de expositie bevat o.a. monsters van eetbare conceptuele modestoffen en kleur/textuur codes per trend. Het is ‘n expositie in beweging die groeit tijdens fashion week, zodat je ook van the making of kunnen genieten.

de praktische details

  • het menu.  klik op bijgaande link voor ‘t menu eetinspiratie the naturalists. in pdf-format
  • de cocktail. transparency  ‘t aperitief. forest
  • de periode. 20, 21, 25, 26, 27 t/m 28 januari 2012
  • openingstijden. vr, wo en do van 17-22 uur, za 12-22 uur. buiten openingstijden uitsluitend geopend op afspraak voor groepen van minimaal 15 personen;
  • reserveren. om teleurstellingen te voorkomen verzoeken wij vriendelijk te reserveren, 06 54 64 65 76 of per e-mail info@deculinairewerkplaats.nl of online;
  • het prijskaartje. je bepaalt zelf achteraf wat je ‘n fair bedrag vindt voor de eetervaring bij de culinaire werkplaats.

eetallergieën of andere eetongemakken

  • eet je glutenvrij, halal, lactosevrij, of loop je met ‘n boog om noten heen. laat het ons van tevoren even weten. het is ‘n uitdaging voor ons om iets bijzonders en inspirerends voor je te maken.

keuze voor ingrediënten, producten of leveranciers

  • naast smaak en inspiratiebron bepalen minimaal 2 van de volgende criteria onze keuze voor ingrediënten, producten of leveranciers: diervriendelijk, kleinschalige of biologische teelt, fairtrade, direct trade, seizoen, afstand, en/of persoonlijke gezondheid.

 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com