januari 2012: the naturalists. @ amsterdam fashion week

tijdens amsterdam fashion week januari 2012 konden de gasten van de culinaire werkplaats hun tanden zetten in the naturalists. ‘n heuse kleuren- en textuur forecast voor modestoffen 2013 and beyond in 5 gerechten.

het project the naturalists.

  • de aanpak. ‘t project the naturalists weerspiegelt de sign of the time in ‘n kleuren- en textuur forecast voor fashion & food 2013 en daarna. het omvat ‘n eetervaring en ‘n kleine expositie. marjolein heeft ‘n 5 tal mondiale trends geselecteerd en in woord & beeld uitgewerkt. de door haar geselecteerde trends zijn neo romanticism, nesting, down-to-earth, new landscapes en ethnic chic. de essentie van de trends heeft zij vervolgens vertaald naar texturen. eric heeft op basis hiervan 5 gerechten gecreëerd die op verschillende dimensies (smaak, vorm, ingrediënten, presentatie, geur, etc.) de essentie van de geselecteerde trends en textuur reflecteren. de kleuren forecast per trend is ‘n afgeleide van de gebruikte ingrediënten;
  • de eet.inspiratie. ‘n spraakmakende food = fashion ontdekkingsreis in 5 gerechten langs 5 trends, texturen en kleuren. klik op bijgaande link voor ‘t  menu van de eetinspiratie the naturalists. in pdf-format;
  • de expositie. de forecast is ook vertaald naar verschillende collages/installaties.  de expositie bevat o.a. monsters van eetbare conceptuele modestoffen en kleur/textuur codes per trend.

food equals fashion

  • sinds het succesvolle debuut in juli 2009 met taste the unwearables presenteren marjolein wintjes en eric meursing 2x per jaar tijdens amsterdam fashion week ‘n eet’inspiratie en 1 of meerdere  installaties waarin hun motto food equals fashion weerspiegelt. tegelijkertijd vragen zij met hun food=fashion projecten op speelse wijze aandacht voor de kwetsbaarheid van het ecosysteem.
  • eerdere amsterdam fashion week projecten: taste the unwearables, tasty textiles, wear or where to eat, natural matters, en eat.patterns.
  • ‘n ander voorbeeld van ‘n food = fashion project is deli.wear,  ‘n installatie van conceptuele modestoffen voor de toekomst ontwikkeld vanuit ontwerpvragen van food design. dit project is o.a. gepresenteerd tijdens dutch design week 2010
 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com