februari 2012: project simply red.

cocktail: pantone 032 EC: essencein het project simply red zijn we op zoek gegaan naar de essentie van de kleur rood.

bloedrood, kersenrood, wijnrood, tomaat rood, bordeauxrood, signaalrood, steenrood ……

de associaties en de emoties die de kleur rood oproept variëren van liefde en vruchtbaarheid, warmte en vreugde tot macht, geweld, gevaar en alles wat verboden is. kortom, rood is ‘n betekenisvolle complexe kleur.

de aanpak.

  • simply red. is ‘n onderzoek naar de essentie van de kleur rood;
  • allereerst hebben we de keuze gemaakt voor roodtinten uit het kleurensysteem van pantone;
  • hieruit hebben we ‘n aantal roodtinten geselecteerd: 032 EC, 18-1631, 1795 C en 19-5420. de essentie van de afzonderlijke kleuren  is vertaald naar gerechtjes. ons streven is dus niet het evenaren c.q. benaderen van de geselecteerde tinten rood, maar het vangen van de essentie van de geselecteerde kleuren rood in ‘n gerecht met behulp van textuur, vorm, presentatie, etc.;
  • in het kleurenspectrum ligt tegenover rood de kleur groen. rood floreert dan ook op ‘n groene achter/ondergrond. groen mag dan ook niet ontbreken in deze zoektocht naar de essentie van rood. onze keuze is overigens gevallen op pantone 19-5420 TPX.

de eetinspiratie.

  • de zoektocht heeft geresulteerd in ‘n 5-tal gerechten: essence, earth, opposite, alert, en shame. bijgaand ‘t menu van de eetinspiratie simply red. in pdf-format.

alert

  • met het gerechtje alert vragen we niet alleen aandacht voor de essentie van alarmrood, maar ook voor het goede werk van de honingbij enerzijds en de problematische situatie waarin deze verkeert anderzijds.
 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com