literalicious: ‘n literair kookboek

vorig jaar hebben wij onze medewerking verleend aan literalicious, ‘n culinaire reis door ‘n aantal nederlandse romans en ‘n verhalenbundel.

literalicious is samengesteld en geschreven door koen de groote, lalito. hij heeft ‘n match gemaakt tussen verschillende romans en restaurants, en voorzien van prachtige beelden.

koen schetst o.a. de nederlandse keuken en maakt hierover o.i. ‘n aantal treffende opmerkingen. voor wat de nederlandse keuken betreft beperkt hij zich bewust niet tot top 100 of met michelin sterren gewaardeerde bedrijven.

‘n beperkt aantal door de auteur gesigneerde exemplaren van literalicious zijn bij de culinaire werkplaats te koop: € 34,95 incl. btw, excl. verzendkosten.

bijdrage van de culinaire werkplaats

voor de bijdrage van de culinaire werkplaats is de keuze gevallen op de verhalenbundel ‘paralipomena orphica -anecdoten rondom de dood-‘ van harry mulish. koen heeft ons voorzien van de bundel. wij hebben de verhalen met ontzettend veel plezier gelezen, ‘n aantal valt zelfs in de categorie humoristisch, al zal dat voor sommigen onder ons moeilijk te begrijpen zijn als ‘t over de dood gaat. uiteraard hebben we ‘n eetinspiratie gemaakt met donkere ingrediënten. niet omdat zwart onze handtekening is, maar juist omdat de bundel van harry mulish hiertoe uitnodigt.

deelnemende restaurants

naast de culinaire werkplaats hebben de volgende restaurants meegewerkt: restaurant basaal, destino, ‘t diekhuus, ‘t amusement, ‘t korensant, les arômes, greetje, rebecca, en rotisserie zott.

 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com