18 juni: nationale dag @ world expo south korea

wij zijn verheugd te melden dat de culinaire werkplaats 14 juni a.s. voor ‘n 2e keer richting zuid korea vertrekt. deze keer om samen met de organisatie van the pavilion of the netherlands ‘n food experience te verzorgen ter gelegenheid van de nationale dag van nederland tijdens de world expo 2012 in zuid korea, op 18 juni a.s.

de wereldexpo 2012 vindt plaats van 12 mei t/m 12 augustus 20102 in yeosu, ‘n prachtige stad aan de zuid kust van zuid korea. de expo staat in het teken van the living ocean and coast: diversity of resources and sustainable activities.

de nationale dag

  • gedurende deze dag is er niet alleen extra exposure voor the pavilion of the netherlands, maar de organisatie van ‘t paviljoen ontvangt tijdens de nationale dag ook ‘n aantal speciale gasten. in de ochtend bezoekt ‘n delegatie van ‘n 50 tal genodigden uit nederland the pavilion of the netherlands. ‘s avonds ontvangt de paviljoen directeur, paul chung, ‘n gezelschap van collega-paviljoen directeuren.

de food narrative waterNLand

  • met veel plezier en wederom in samenwerking met ‘t team van DVP China Eventmarketing (DVP) heeft de culinaire werkplaats ‘n food narrative gecreëerd voor de gasten tijdens de nationale dag. de food experience vertelt in eetbare vorm ‘t verhaal dat the pavilion of the netherlands verbeeldt. met inzet van eigentijdse media visualiseert ‘t paviljoen o.a. de relatie van nederland met water, de waterwerken, scheepvaart & handel vanuit historisch en hedendaags perspectief . DVP is o.m. verantwoordelijk voor ‘t food & beverage en hospitality concept van ‘t paviljoen, en de shop.

eerdere activiteiten

  • food items + eetinspiratie in de periode voorafgaand aan de worldexpo hebben wij samen met ‘t team van DVP gewerkt aan de uitwerking van ‘t food concep dat in het teken staat van water & land. ‘t resultaat: 2 eetinspiraties waterscapes & dutch landscapes plus ‘n aantal food items voor de shop van the pavilion of the netherlands, waaronder apple-pie-on-a-stick, verschillende soorten kruidig waterijs, en gimbabs met ‘n twist (koreaanse sushi).
  • de catering + productie food items wordt verzorgd door ‘n lokale partner, ‘t holiday inn gwangju. hier hebben wij begin mei ‘n 5-tal ambitieuse koreaanse chefs vertrouwd gemaakt met de gerechtjes van de eetinspiratie en de food items. dit was ‘n fantastische en leerzame ervaring voor alle partijen. leuk om te ervaren dat koken ‘n soort universele taal is.
  • foto’s: klik hier voor ‘t fotoalbum op ons facebook over de voorbereidende werkzaamheden in gwangju van 3 t/m 11 mei 2012; binnenkort volgt er ‘n fotoalbum met de foto’s van the pavilion of the netherlands

let op: ‘t restaurant-gedeelte van de culinaire werkplaats is op 15 en 16 juni a.s. gesloten. vanaf 22 juni staan als vanouds onze deuren weer open voor onze gasten, en wij starten dan met de eetinspiratie ‘eat the city‘.

 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com