april/mei 2012: garden landscapes

de eetinspiratie garden landscapes maakt deel uit van ‘t 3-luik landschappen & architectuur 2012, en heeft als inspiratiebron: tuinlandschappen- en architectuur.

met de 5 food scapes brengen we o.a. de keuze voor lokaal en seizoensgebonden ingrediënten tot uitdrukking en vragen we aandacht voor minder bekende groenten, zoals hertshoorn weegbree en de korenaar asperge.

de werkwijze.

  • we hebben 5 willekeurige tuinontwerpen geselecteerd.
  • de geselecteerde tuinontwerpen zijn niet één op één naar ‘n gerecht vertaald. afhankelijk van ‘t type tuin is óf de essentie óf een in ‘t oogspringend detail uitvergroot en vertaald naar smaak, vorm, keuze van ingrediënten, geur, presentatie, etc.
  • ‘t ontwerpproces heeft plaatsgevonden in dialoog met onze gasten. hierbij hebben we ons niet beperkt tot smaak en vorm, maar ook gezocht naar texturen, ingrediënten, en manier van eten die  de verschillende tuinontwerpen ‘t beste voor ‘t voetlicht plaatsen.

de 5 food scapes.

hartig 1: ‘n schaduwtuin (zie foto)

 

  • als ode aan tuinontwerper mien ruys;
  • de ingrediënten: zwarte quinoa, truffelaardappel, meiknolletje, spinazie.

hartig 2: ‘n rotstuin

  • geïnspireerd door ‘n chef die stenen contextloos gebruikt;
  • de ingrediënten: soesjes, asperges, kwarteleitje, sjalotjes, daslook, weegbree en korenaar asperge.

hartig 3: ‘n daktuin

  • met het oog op de problematiek van verstedelijking & voeding, en urban farming;
  • de ingrediënten: zwarte venere rijst papadums, bloemkool, erwtjes, specerijen en bloemen.

zoetig 1: ‘n japanse tuin

  • als voorbeeld voor ‘t motto less = more;
  • de ingrediënten: bietjes, aardbeien, mierikswortel.

zoetig 2: ‘n natuurlijke tuin

  • om aandacht te vragen voor ‘t probleem van opgeruimde tuinen voor insecten, vlinders, bijen (solo & honing);
  • de ingrediënten: macarons, chocolade, koffie en kardemom.
 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *