7 sept t/m 13 okt 2012: a postcard from shanghai

met de food narrative a postcard from shanghai willen wij je in 5 gerechten deelgenoot maken van de meest in ‘t oogspringende impressies van ons bezoek aan shanghai en zuid korea.

in mei 2012 zijn we voor twee opdrachten naar zuid korea geweest en ‘n aantal dagen naar shanghai. 24 uur per dag hoor je in shanghai claxons, de stad is zo groot dat zelfs menig taxichauffeur ‘t spoor bijster raakt.

shanghai, ‘n stad met ‘n ongelofelijke dynamiek, ‘n stad die onvermoeibaar lijkt en nooit slaapt.  ‘n stad waar de was alle dagen buiten hangt, waar je struikelt over verdwaalde zwabbertjes, en waar fietsers en voetgangers op veel plaatsen ‘t trottoir delen.

‘t scala aan tegenstellingen gecombineerd met de dynamiek, en de vrolijkheid van de chinese bevolking hebben ons geraakt. zelfs zo dat marjolein nog steeds heimwee heeft naar m.n. shanghai.

welke ansichten en verhalen kun je zoal van ons verwachten. zo krijg je bijvoorbeeld ‘n ansichtkaart van mr & mrs bund en schotelen wij je onze eigenzinnige interpretatie voor van hun signature dish, ‘n andere ansicht illustreert de bijzondere smaken van ‘t natuurreservaat moganshan, ook maak je kennis met ‘n man in ‘n felgekleurde blauwe pyjama die uitgebreid staat te bellen voor z’n huis, en met ‘n typische urban landscape: de bonte was in shanghai.

behoefte aan ‘n klein voorproefje, klik op bijgaande link voor wat fotoimpressies die wij op facebook hebben achtergelaten: fotoalbum shanghai. fotoalbum south korea

‘n eet.inspiratie en/of eet.special

bestaat altijd uit 5 gerechtjes: ‘n eet.cocktail, gevolgd door 2x hartig en 2x zoetig. de eetinspiratie wordt voorafgegaan door ‘n sneak preview, ‘n gerechtje dat ‘n tipje van de sluier oplicht van de eetinspiratie.

de details

  • het menu. klik op bijgaande link voor  de menukaart van de eetinspiratie a postcard from shanghai in pdf format;
  • de cocktail. coupe red lantern (alcoholisch); ‘t aperitief. shanghai honeybees (non alcoholisch);
  • de periode. van 7 september t/m 13 oktober 2012;
  • openingstijden. vr van 17-22 uur, za 12-22 uur. buiten openingstijden uitsluitend geopend op afspraak voor groepen van minimaal 15 personen;
  • reserveren. om teleurstellingen te voorkomen (beperkt aantal zitplaatsen) verzoeken wij vriendelijk te reserveren, 06 54 64 65 76 of per e-mail info@deculinairewerkplaats.nl of online;
  • het prijskaartje. je bepaalt zelf achteraf wat je ‘n fair bedrag vindt voor de eetervaring bij de culinaire werkplaats.

eetallergieën of andere eetongemakken

  • eet je glutenvrij, halal, lactosevrij, of loop je met ‘n boog om noten heen. laat het ons van tevoren even weten. het is ‘n uitdaging voor ons om iets bijzonders en inspirerends voor je te maken.

keuze voor ingrediënten, producten of leveranciers

  • naast smaak en inspiratiebron bepalen minimaal 2 van de volgende criteria onze keuze voor ingrediënten, producten of leveranciers: diervriendelijk, kleinschalige of biologische teelt, fairtrade, direct trade, seizoen, afstand, en/of persoonlijke gezondheid.
 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com