urban landscapes: eat the city

landschappen & architectuur zijn ‘n onuitputtelijke inspiratiebron voor ons. ‘t is heerlijk om door de stad te lopen en om je heen te kijken.

‘t ligt voor de hand om naar gebouwen te kijken, dat hebben we in 2011 gedaan. indertijd hebben we ‘n aantal bijzondere gebouwen in amsterdam naar eetinspiraties vertaald.

in 2012 zijn we opnieuw door de stad gaan lopen, en hebben 5 willekeurige stedelijke landschappen geselecteerd. om ‘t verhaal te vertellen over verstedelijking in relatie tot eten, om ‘n verhaal te vertellen over ‘t leven in ‘n stad, en om ‘n verhaal te vertellen over ‘t bord van de toekomst in 5 gerechtjes.

na ‘n wandeling door amsterdam hebben we gekozen voor de volgende urban landscapes: ‘t trottoir, ‘n skyline, gescheiden afval stations, guerilla gardening en de veranderde straathoek cultuur in amsterdam. deze onderwerpen hebben we tot uitdrukking gebracht met 5 gerechtjes die samen de eetinspiratie eat the city vormen.

wij bedenken eten & drinken aan de hand van contextuele thema’s. urban landscapes is ‘n multi-layered concept om op zoek te gaan naar nieuwe smaken, texturen, combinaties en nieuwe manieren van eten……. gecombineerd met ‘n mogelijk perspectief op ‘t bord van de toekomst bekeken vanuit  ‘t verstedelijkingsproces.

‘t heeft ons mede door de open dialoog met onze gasten ‘n boeiende kaleidoscoop aan ideëen opgeleverd. concreet heeft ‘t geresulteerd in ‘n tweetal verschillende product ideëen en ‘n food concept (soep, fruit, patisserie) waard om verder te ontwikkelen.

 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com