vooruitblik eerste maanden 2013

in 2013 staat er ‘n groot aantal activiteiten op ons programma variërend van eetinspiraties, exposities tot pop up eetspecials & eetervaringen. ook tref je ons en/of ons werk ‘n aantal malen in ‘t buitenland aan, o.a. engeland, italië en duitsland staan in onze agenda. dus… aan afwisseling geen gebrek.

in september 2013 staat ook al weer zo’n 5 jaar onze voordeur open. daarom passeren dit “jubileum” jaar al onze favoriete thema’s nogmaals de revue, maar uiteraard vanuit ‘n nieuw perspectief.

bijgaand ‘n kleine indruk wat je t/m juli 2013 zoal van ons kunt verwachten.

14 februari t/m 02 maart 2013:

 • de eetinspiratie: red revisited
 • proef de nieuwe romantiek in 5 gerechten. in 2012 hebben we de verschillende betekenissen van rood aan de hand van pantone kleuren onderzocht. in 2013 pakken we de romantische kant van rood op. we laten je o.a. met vuur spelen, blozen, en geven je ‘n rode loper moment.

08 maart t/m 06 april 2013:

 • de eetinspiratie + expositie: water, the new champagne
 • op 22 maart 2013 is het wereld waterdag EN het thema water speelt ‘n belangrijke rol in ‘t leven van de culinaire werkplaats. zo heeft ‘n eetinspiratie met 5 watergerechten ons de titel ‘t beste benelux groenterestaurant 2011 opgeleverd. dus pakken we in maart dit ontzettend inspirerende thema op vanuit de invalshoek water tekort en teveel. proef de belangwekkende rol die water speelt in en voor het leven in 5 gerechten.
 • naast ‘n eetinspiratie tref je in onze ruimte ‘n aantal kleine installaties aan die ieder voor zich ‘n ander aspect van water laten zien.

12 april t/m 18 mei 2013:

 • de eetinspiratie: blooming
 • in april is het alweer lente en komt alles tot leven. buiten zie je groen verschijnen en steken bloemen overal hun kopjes op. groei en bloei is voor ons in deze periode dan ook de inspiratiebron en verschillende interpretaties van het concept groei laten wij je in 5 gerechten proeven.

24 mei t/m 29 juni 2013

 • de eetinspiratie: eating architects
 • nederland kent ‘n groot aantal toonaangevende architecten, allen met ‘n uitgesproken visie op ruimte. wij hebben ‘n willekeurige selectie gemaakt van 5 nederlandse architecten en hun visie/filosofie, aanpak en werk vertaald naar ‘n gerecht.
 • in het weekend van 22 en 23 juni is het de dag van de architectuur. dit jaar is het thema 24 uurs architectuur. op ‘n bijzondere lokatie zullen wij ‘n eetinstallatie presenteren.

juli 2013

 • de eetinspiratie + expositie: fashion.matters
 • zoals altijd nemen wij deel aan het downtown programma van amsterdam fashion week. deze keer met de eetinspiratie fashion.matters. naast eetbare hollandse mode iconen zullen we ook ‘n trend forecast presenteren voor modestoffen 2014 and beyond. aangevuld met ‘n aantal installaties, waarin mode en eten elkaar ontmoeten.
 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com