ever considered your dress to be a dessert?

(klik op foto voor vergroting).

tijdens amsterdam fashion week januari 2013 hebben wij in de lobby van boutique hotel JL no. 76, één van de vier vondel hotels, ‘n conceptuele, cradle to cradle trouwjurk van rabarber geëxposeerd. de jurk is eetbaar en de gebruikte ingrediënten zijn biologisch en lokaal geproduceerd.

centraal in deze installatie staat de relatie tussen food & fashion & identiteit. ons motto is food equals fashion. deze installatie is ‘n onderzoek van de premisse: food = fashion.

de conceptuele jurk is onderdeel van het project taste the unwearables revisited, één van onze vele projecten waarin food & fashion elkaar ontmoeten. het is bij wijze van spreken bijna letterlijk food for thought. de installatie vraagt aandacht voor de toekomst van food & fashion, het gaat over tijdelijkheid in het algemeen, maar ook over de tijdelijkheid van fashion, en het project is tegelijkertijd ‘n allusie, ‘n zinspeling op de kwetsbaarheid van het ecosysteem.

op dit moment werken wij verder aan de installatie en aan ‘t onderzoeken van de vraag is food fashion? deze installatie is dan ook work in progress, en zal over enige tijd volledig aan ‘t publiek worden gepresenteerd en onderdeel zijn van het boek waaraan wij momenteel werken.

antwoord op ‘n aantal veel gestelde vragen:

  • ja, wij maken deze installatie ook in opdracht;
  • het duurt ‘n week om één jurk te maken;
  • de jurk kan niet worden opgestuurd, maar wordt op lokatie opgebouwd.
 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com