portfolio. water, the new champagne?

water neemt bij de culinaire werkplaats een bijzondere plaats in. met onze eerste 5 watergerechten in augustus 2010 hebben we de titel ‘t beste benelux groenterestaurant 2011 in de wacht gesleept. maar… we houden ons bezig met ‘t bord van de toekomst, en water speelt ‘n belangrijke rol bij het produceren van voedsel en bij de bereiding ervan. dus als je eet, eet je veel eigenlijk heel veel water.

22 maart is ‘t wereld waterdag, dus maart is bij uitstek ‘n geschikt moment voor het thema water. dit jaar vieren we ons 5-jarig jubileum, dus de hoogste tijd om onze meest favoriete thema’s nogmaals maar wel in ‘n heel nieuw jasje voor ‘t voetlicht te plaasen.

water. ‘t lijkt voor ons in nederland zo iets vanzelfsprekends. je hoeft de kraan maar open te draaien, en dan heb je liters schoon drinkwater tot je beschikking. dit is niet overal in de wereld ‘t geval.

de invalshoek. voor de eetinspiratie water, the new champagne? hebben we ‘t vraagstuk van water schaarste en water teveel als uitgangspunt genomen om 5 verschillende gerechten te creëren en daarnaast meerdere installaties die de rol van water in het leven van mensen op ‘n speelse manier belichten.

de gerechten. namen van sommige gerechten klinken bekend, maar vanuit ‘n nieuw perspectief benaderd en vormgegeven.  bij de sneak preview hebben we bijzondere waterbommetjes gepresenteerd, verder stonden op ‘t menu ‘n winterse versie van water.landers, ‘t strand bij eb, water.ballet, ‘n woestijn en ‘n vrije impressie van de klimaatverandering.

de foto’s, inhoudelijke toelichting op de verschillende lagen in de gerechten en installaties maken deel uit van het boek dat wij op dit moment aan ‘t schrijven zijn. hier gaan we dieper in op het thema water & eten.

 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com