portfolio: blooming

vrije impressie van 't gerechtje bloei.

na ‘n lange donkere en koude periode kregen we  last van lentekriebels. dus…. zaaiden we allerlei bonen en erwtjes. wij werden aangestoken door ‘t enthousiaste groeiproces van deze peulvruchten en besloten het concept van groei te onderzoeken, en zo is de eetinspiratie blooming geboren.

er bestaan veel verschillende manieren van groei. veel mensen denken in termen van kwantitatieve groei, zoals bijvoorbeeld exponentiële groei. maar… groei kan ook verwijzen naar kwalitatieve groei (inhoudelijke groei) of naar ‘t ritme van groei (organische groei). verder is aan groei ook ‘n aantal fasen te onderscheiden.

om tot volle bloei te komen is naast ‘n goede voedingsbodem ook de omgeving en tijd medebepalend of iets of iemand tot volle bloei kan komen. het fenomeen groei en bloei beperkt zich overigens niet alleen tot planten. ook organisaties, mensen, samenlevingen, inzichten, ideëen, etc. ontwikkelen zich, groeien en bloeien op allerlei manieren.

we hebben 5 typen groei (volledig ad random) geselecteerd, onderzocht en vervolgens vertaald naar ingrediënten, bereidingswijze, vorm, etc. de door ons geselecteerde groeiwijzen zijn: woekeren, cirkelbloeienkristalliseren, en symbiosis.

op de foto geen weergave van ‘n gerecht uit deze eetinspiratie, maar ‘n vrije impressie van marjolein van ‘t fenomeen bloei.

 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com