sept 27, 2013 – march, 2014: taste time in 3 eat’inspirations

tijd en eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. etenstijd geeft ritme en structuur aan de dag. net zoals de seizoenen structuur geven aan beschikbare verse produkten. als tegenhanger van fast food is geruime tijd geleden ‘t concept slow food geïntroduceerd. kooktechnieken uit vroegere tijden herleven, maar wel in ‘n eigentijdse vorm. ook houden we ons meer en meer met de toekomst van ons eten bezig. allerlei mijlpalen in het leven vieren we met eten: geboortes, verjaardagen, etc.

tijd is ‘n schaars goed. we hebben steeds vaker geen tijd meer om zelf te koken, en zelfs tijd nemen om te eten schiet er vaak bij in. zeker sinds de opkomst van het fenomeen multitasken. ‘n tenminste houdbaarheids datum moet ons helpen om te bepalen of we ‘n produkt eten of weggooien.

tijd speelt een belangrijke rol bij het fenomeen eten, en is op ‘n veelheid manieren te benaderen en te interpreteren.

kortom, hoogste tijd voor TIME:

  • ‘n drieluik van eetinspiraties, eetervaringen in 5 gerechten, interpretaties van de veelzijdigheid van tijd;
  • enkele tijdgebonden-specials:
    • 20 oktober 2013: de lancering van ‘n nieuw theeconcept where is my t. @ dutch design week 2013 in eindhoven (inkijkmuseum);
    • 14 feb 2013: we starten op valentijn met de special for better, for worse, waarin we ons laten inspireren door goede tijden, slechte tijden. gevolgd door de afrondende finissage van ‘t project TIME, waarin we aan de hand van highlights onze reis langs ‘t thema TIME feestelijk afsluiten.
  • ‘n expositie remains of the day, taste the beauty of leftovers, ‘n expositie in wording waaraan we werken vanaf half oktober 2013 t/m 13 februari 2014.

 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com