sept 27 – oct 31, 2013: just in time

poster of eat'inspiration just in time by de culinaire werkplaats amsterdam

(verlengd t/m 2 november 2013)

last van eeuwig tijdgebrek? weer ‘n deadline op ‘t nippertje gehaald? of heb je nooit tijd om uitgebreid te koken of te tafelen. dan is wellicht de eetinspiratie just in time ‘n must-do.

eten en tijd zijn op talloze manieren onlosmakelijk met elkaar verbonden; inspiratie genoeg voor meerdere eetinspiraties. op 27 september 2013 trappen we dan ook af met just in time, de 1st eetinspiratie van het drieluik TIME. just in time is voor ons ook ‘n persoonlijk thema. eric begint meestal net op tijd aan de menukaart te werken en zet daarmee regelmatig marjolein’s agenda fors onder druk. just in time niet alleen ‘n manier van organiseren, maar ook ‘n maatschappelijk issue. volgens velen is het namelijk 5 voor 12, en als we niet just in time zijn, dan kan het voor de wereld te laat zijn.

dus… lijkt ‘t ons ‘n interessant idee om de eerste eetervaring van het drieluik TIME vanuit ‘t perspectief van just in time te benaderen. zo kun je op veel verschillende manieren ritme proeven. met t.time mag je ‘n moment voor jezelf nemen, en gaat het om het ervaren van hét moment, omdat iedere maaltijd, ieder etentje uniek is, daarna mag je je tanden zetten in de vraag: too late?. natuurlijk zetten we iets under pressure op tafel, en maak je kennis met ‘t fenomeen clock.wise eten.

een eet.inspiratie en/of eet.special

  • bestaat altijd uit 5 gerechtjes: 3x hartig en 2x zoetig. een eetinspiratie wordt voorafgegaan door ‘n sneak preview, een gerechtje dat een tipje van de sluier oplicht.

de praktische details

  • het menu. klik op bijgaande link voor ‘t menu van de eetinspiratie just in time (in pdf format);
  • de cocktail time.less –  ‘t aperitief. it’s autumn (non alcoholisch)
  • de periode. 27 + 28 sept, 4 + 5 + 11 + 12 + 18 + 19 + 25 + 26 okt. (verlengd t/m 2 november 2013)
  • openingstijden. 18.30-22.30 uur. buiten openingstijden uitsluitend geopend op afspraak voor groepen van minimaal 15 personen;
  • reserveren. om teleurstellingen te voorkomen (beperkt aantal zitplaatsen) verzoeken wij vriendelijk te reserveren, 06 54 64 65 76 of per e-mail info@deculinairewerkplaats.nl of online;
  • het prijskaartje. je bepaalt zelf achteraf wat je ‘n fair bedrag vindt voor de eetervaring bij de culinaire werkplaats.

eetallergieën of andere eetwensen

  • eet je glutenvrij, halal, lactosevrij, of loop je met ‘n boog om noten heen. laat het ons van tevoren even weten. het is ‘n uitdaging voor ons om iets bijzonders en inspirerends voor je te maken.

keuze voor ingrediënten, producten of leveranciers

  • naast smaak en inspiratiebron bepalen minimaal 2 van de volgende criteria onze keuze voor ingrediënten, producten of leveranciers: diervriendelijk, kleinschalige of biologische teelt, fairtrade, direct trade, seizoen, afstand, en/of persoonlijke gezondheid.
 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com