nov 08 – dec 28, 2013: eat’inspiration time flies…..

time flies….. when you are having fun!! het lijkt wel of de tijd steeds sneller gaat, althans voor ons. dus ‘n mooi moment om eens stil te staan bij ‘n aantal highlights. maar… welke zijn nu eigenlijk dé mijlpalen? deze vraag alleen al leverde ‘n aantal bijzondere gesprekken aan de keukentafel op tussen eric en mijzelf. uiteindelijk hebben we 5 projecten geselecteerd die onlosmakelijk verbonden zijn met de culinaire werkplaats, en van betekenis zijn geweest voor ons werk.

  • zwart. september 2008 (zwart): ‘n kennismaking met de power van black en hebben hiervoor één van onze klassiekers uit onze zwarte collectie op ‘t menu gezet.
  • water. augustus 2010 (water): ‘n  waterballet ,  één van de 5 watergerechten die ons de titel ‘t beste benelux groente restaurant  2011 heeft opgeleverd.
  • design + fashion. juli 2009 + november 2012 (mode + design): ons motto is food equals fashion en we laten je kennismaken met upside down onze interpretatie van het eigenzinnige werk van de modeontwerpers viktor & rolf,
  • landschappen & architectuur (2011): uit de vele eetinspiraties over landschappen en architectuur is de keuze gevallen op ‘n gerecht uit de serie urban landscapes, dat met ‘n knipoog laat zien hoe ‘t straatbeeld in amsterdam nooit meer ‘t zelfde zal zijn.
  • shanghai mei 2012 (launch event drive to another beat, shanghai): één van de ideeën inspireert onszelf tot op de dag van vandaag. hier alvast de voornaamste ingrediënten: transformatie, zwart, rood en ‘t logo van bentley.

time flies is de 2e eetinspiratie van ‘t drieluik TIME. begin 2014 besluiten wij ‘t drieluik met de eetinspiratie sign of the times, waarin je in 5 gerechten the new luxury kunt proeven en ervaren.

een eet.inspiratie en/of eet.special

  • bestaat altijd uit 5 gerechtjes: 3x hartig en 2x zoetig. een eetinspiratie wordt voorafgegaan door ‘n sneak preview, een gerechtje dat een tipje van de sluier oplicht.

de praktische details

  • het menu. klik op bijgaande link voor ‘t menu van de eetinspiratie time flies (in pdf format);
  • de cocktail time.less; ‘t aperitief almost christmas (non alcoholisch).
  • de periode. november 8 – december 28, 2013.
  • openingstijden. vrijdag + zaterdag 18.30-22.30 uur. buiten openingstijden uitsluitend geopend op afspraak voor groepen van minimaal 15 personen;
  • reserveren. om teleurstellingen te voorkomen (beperkt aantal zitplaatsen) verzoeken wij vriendelijk te reserveren, 06 54 64 65 76 of per e-mail info@deculinairewerkplaats.nl of online;
  • het prijskaartje. je bepaalt zelf achteraf wat je ‘n fair bedrag vindt voor de eetervaring bij de culinaire werkplaats.

eetallergieën of andere eetwensen

  • eet je glutenvrij, halal, lactosevrij, of loop je met ‘n boog om noten heen. laat het ons van tevoren even weten. het is ‘n uitdaging voor ons om iets bijzonders en inspirerends voor je te maken.

keuze voor ingrediënten, producten of leveranciers

  • naast smaak en inspiratiebron bepalen minimaal 2 van de volgende criteria onze keuze voor ingrediënten, producten of leveranciers: diervriendelijk, kleinschalige of biologische teelt, fairtrade, direct trade, seizoen, afstand, en/of persoonlijke gezondheid.
 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com