january 4-10, 2014: moscow

black pearl, part of the eat'inspiration new luxuries

ons nieuwe jaar gaat mooi van start. wij hebben nl. een uitnodiging van het moscow design museum ontvangen om ‘n lezing en ‘n eetinspiratie te verzorgen. dus… vertrekken wij 4 januari 2014 naar moskou.

op 7 januari houden wij ‘n lezing die in ‘t teken staat van onze kijk op the dinner plate of the future en food concept design.

op woensdag 8 januari presenteren wij de eetinspiratie new luxuries die speciaal voor deze gelegenheid is ontworpen.

in oktober zijn wij door moscow design museum benaderd met het verzoek een eetinspiratie te bedenken. in de periode 12 november t/m 12 januari 2014 organiseert het museum namelijk in het kader van het rusland – nederland jaar een expositie over dutch design in de manege in moskou. als inspiratiebron voor deze eetinspiratie hebben wij ‘t thema van deze tentoonstelling genomen: new luxuries.

de tentoonstelling is overigens speciaal samengesteld door het design label droog. alle door droog geselecteerde objecten delen hetzelfde concept: de toekomstige definitie van luxe, wanneer natuurlijke hulpbronnen schaars worden. tijdens de looptijd van de tentoonstelling zijn er lezingen van nederlandse ontwerpers, masterclasses en andersoortige evenementen.

new luxuries is de eerste internationale tentoonstelling die het museum organiseert sinds de opening in 2011, en het is ook de eerste grote tentoonstelling in rusland op het gebied van dutch design. de nederlandse ambassade in moskou heeft overigens de tentoonstelling mede mogelijk gemaakt.

wij hadden overigens al eerder dit jaar contact met het museum. in de loop van juli 2013 hebben wij namelijk ‘n delegatie van ‘t moscow design museum ontvangen vergezeld door ‘n cameraploeg van de russische staats tv. zij waren in nederland om in ‘t kader van ‘t nederland – rusland jaar ‘n documentaire te maken over dutch design, onderdeel van de expositie new luxuries (12 nov 2013 – 12 jan 2014). ook bij de culinaire werkplaats zijn zij op ‘n vrijdagavond aangeschoven voor opnamen tijdens de eetinspiratie fashion.matters?

 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

eric meursing is still available as culinary advisor/food conceptualist/plant-based chef

eric.meursing1403@gmail.com