portfolio eat’inspiration just in time.

de eetinspiratie just in time is nr 1 van ‘n drieluik waarin we het concept tijd onderzoeken. in deze eetinspiratie hebben we ons voornamelijk gericht op het gegeven dat de meeste mensen permanent gebrek aan tijd ervaren, ‘t moeilijk vinden om in ‘t nu te leven en steeds meer mensen plaatsen kanttekeningen bij ‘t huidige consumentengedrag (is ‘t te laat of nog niet? vertel ‘t ons).

dit heeft geresulteerd in ‘n 5-tal gerechtjes:

  • rhythm: eten structureert je dag ritme, maar ook je leven. je viert de seizoenen en de mijlpalen in je leven veelal met eten.
  • t.time: ‘t leven in ‘t nu is erg moeilijk voor veel mensen, we zijn de hele tijd bezig met onszelf te profileren op facebook, twitter en andere podia, t.time is ‘n sneak peek van ons eerste thee concept where is my t. dat gebaseerd is op ‘t japanse concept ichi-go ichi-e (one life, one meeting). m.a.w. beleef ieder moment (routine) alsof ‘t uniek is.
  • too late? de pessimisten onder ons vinden ‘t 5 of 1 voor 12. dus… als we ons consumenten gedrag niet aanpassen, dan kan ‘t weleens te laat zijn voor moeder aarde.
  • clockwise: ‘n eigentijdse kijk op eten en leven. verschillende gemarineerde groenten + pure chocolade. ontdek je eigen favorieten a.d.h.v. de klok, en realiseer je waar de klok voor staat.
  • (onder) druk: sorry, maar wij hebben ‘t net zoals iedereen permanent TE druk. dus ‘n bekend gerecht, in dit geval ‘n appeltaart, dat verschillende manieren van druk & stress symboliseert en onder druk tot stand is gekomen.
 

Thank you for visiting us!

Unfortunately De Culinaire Werkplaats is closed permanently.

Sometime next year we will be publishing a book about this unique place.

 eric meursing